Yerel seçim iyiden iyiye gündemi meşgul etmeye başladığından nereye gitsek aynı soru ile karşılaşıyoruz; AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?
Çarşıda, pazarda, sokakta her yerde bu soru cevabını arıyor.
Vatandaş bu soruyu sorarken, gönlünden geçen ismi de dile getirmekten imtina etmiyor.

***

Aslında, AK Partili Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde aranan adayı fiziken açıkladı. Özhaseki özetle diyor ki, “Belediye başkanı şehri ortak akıl ile yönetecek. Şehirlerin geleceği; o şehirde yaşayan insanların, özellikle yöneticilerin, ileri gelenlerin, söz sahibi olanların ve STK’ların ufuklarıyla doğru orantılıdır.”

Özhaseki şöyle devam ediyor: “Belediye başkanının fiziği, müziği ve yüreği güzel olacak. Yüreği güzel olsun, sofrası açık olsun, gelenle gidenle sohbet etsin. Belediye Başkanları orkestra şefi gibi olacak. Şehrine yön verecek, şehrine ufuk açacak, şehrine değer katacak. Parasız iş yapmak önemli.”

Vatandaşla hasbihal edince, açıkçası şehirde biçilmiş kaftan olarak bu tanımlamayı yansıtan bir ismin gönüllerde yattığı da görülüyor.

***

Trabzonluya kulak verince anlaşılıyor ki…

Alınacak kararları sadece kendi benliği ile değil de Meclis’i ve yakın ekibiyle hayata geçirip Pelitli Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile şehre yeni bir vizyon katan bir isim Trabzon’da mevcut.

Şehrin geçmiş izlerini yaşatıp geleceği de aynı hassasiyet ile tasarlamak adına Pazarkapı Yeni Yaşam Alanı ve Tarih Müzesi gibi projelerle dizayn etmeye çalışan bir isim Trabzon’da mevcut.

Kapısına gelenleri partili partisiz dinleyen ve sıkıntısına çözüm arayan, sivil toplum örgütlerine kulak tıkamayıp ortaya sundukları projeleri destekleyen ve bu bağlamda Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, 61 metrelik bayraklar ve Kitap Kumbarası gibi küçük gibi görünse de sosyal belediyelik açısından  önemli işlere imza atan bir isim Trabzon’da mevcut.

Yeterli bütçesi olmadığı gibi, buna paralel olarak aynı parti ve aynı bina çatısı altında yer alan Büyükşehir Belediyesi’nden de destek görmemesine rağmen Ekopark, Akvaryum Ortahisar, Mağmat Boğazı Turizm Rekreasyon Projesi gibi hizmetleri hayata geçirme adına mücadele eden bir isim Trabzon’da mevcut.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana hiçbir görevden kaçmayan, zaman zaman üstü çizilse de kenara çekilmeden; partisi ve Trabzonlu için ter döken bir isim Trabzon’da mevcut.

Bunları vatandaş söylüyor!

***

Demek ki, iktidar partisinin Büyükşehir’e aday göstermek için ismi çok da fazla uzakta aramasına gerek yok.
Trabzonlu’nun da dile getirdiği gibi sadece Ortahisar Belediyesi’ne bakmak yeterli.
Ama dedim ya, önemli olan bakmak ve tabi ki; Ahmet Metin Genç’i görmek istemek.  
İşte bütün mesele bu!