Trabzonspor- Akhisar maçında öyle bir 45 dakikaya şahit olduk ki ne oyunda tempoyu arttırabildik nede pres ve hızlı çıkışlarla rakip alana inip rakibi hataya zorlayabildik...

İki üç tane pozisyon yakalasak ta onları da gole çeviremedik...

Rakip takım orta alanı kalabalık tutarak kontratak kurgusu içerisinde oyuna başlasa da daha ziyade gol yemeden her geçen dakikaların peşindeyken mutlak bir gol pozisyonu buldular. Ancak kaleci Uğurcan buna izin vermedi...

Diğer tarafta Akhisar kalecisi Bordo-Mavili takımın mutlak üç golüne mani oldu. Bir anlamda ilk 45 dakikaya kalecilerin performansları damga vurdu.

Sosa’nın oyuna dirençli başlayamamasıdır ki orta alandan isabetli paslarla rakip alana insek bile rakip yavaş gelişen ataklar sonucunda defans güvenliğini her pozisyonda almaktan geri kalmamıştır...

Her maçtan sonra bu maçta da alınacak puanların önemine değiniriz ki hakikaten Avrupa hayalini kuruyorsak ligin dibine demir atmış takımlara takılmamalıyız mantığı önde olsada iş yinede ikinci yarıda sahada olacak futbolcuların kazanma arzularına bağlıdır.

İlk onbire baktığımızda şu an elde olan futbolcuların ideal kadrosu diyebiliriz... Bazı maçlarda ev sahibi takım oyunu hızlandırır rakipte ona göre mücadelesini yapar. Dün oynanan maçta iki takımda oyunun ritmini hızlandıracak mücadeleyi bir türlü veremediler.

İkinci yarıya baktığımızda...

İlk yarıdan farklı olan tek şey Ünal hocanın 1-0 mağlup oynarken yerinde yaptığı iki oyuncu değişikliğiydi.

İyi oynamadık iyi oynamaya çalışsakta rakip oynatmadı lakin adı futbolya bazende oynamadan da kazanılan maçlarda vardır. Bu maça damgasını vuran oyuncular kimlerdi dersek Abdulkadir Parmak, Ekuban ve de kaleci Uğurcan derim.

Rakip Akhisar’a gelince... Tabiki Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçmek Trabzonspor’u böyle yakalamak bir avantajken başa baş oynamayı başarabildiler. Lakin 3 puana uzanamadılar.

İnanıyorumki bu maçtan sonra Trabzonspor yeniden takım olma yolunda birlikteliği sağlama adına mesafe katederek Erzurumspor karşısında oynayacağı maça daha motiveli çıkacaktır.

İkinci yarının geneline bakıldığında aşırı stres altında rakibinin gardını kırmak için azami gayret gösteren Trabzonspor pek çok pas hataları yapsada riks alarak fazla adamla gelen Akhisar’ı durdurmasını bildi. 1-0 mağlubiyetten 2-1 kazanmasını bilen takımdı. Önemli olan kazanmaktı onu da başardılar tebrikler arkadaşlar tebrikler Ünal hoca.