Profesyonel boks federasyonunun kuruluşunun son aşamasına gelindi. Bütün kurullar oluşturuldu. 26 Ocakta İstanbul'da söz konusu kurullar bir araya gelerek, hem danışma hem de geleceğin stratejisini oluşturmak olacaktır. Ben deniz profesyonel boksta eğitim kurulu başkanı olarak görev alacağım.

Eğitim kurulunda çok değer verdiğim Trabzon 'da görev alacak arkadaşlarım şunlardır; başta boksun canlı tarihi kadim dostum emekli müdür Yusuf Kaya bey emekli müdür Şevket Siyah bey öğretmen ve aynı zamanda iyi bir boks takipçisi kardeşimiz Muhsin Toksoy bey bunlar Trabzon'dan.

Diğer kurul arkadaşlarımız Muğla'dan milli takımlardan öğrencim olan şimdi antrenörlük yapan ve çok değer verdiğim Hidayet Aydoğdu ayrıca Ankara'da eski arkadaşımız bokstan kopmamış ve halen boksun içinde olan Gürbüz Başer kardeşimizle aynı kurulda inşallah görev yapacağız.

Ben 50 senesini boksa veren, 20 senesini A milli takımlarda hiç kimsenin tavasudu olmadan, yani torpilsiz görev yaptım.

Artı bu süreç içinde 15 sene 1. kademeden 5. kademeye amatör boksta antrenör yetiştirme kursları veren bir spor adamı olan, şimdide profesyonel boksun yayılması için inşallah gayret göstereceğiz.

Neden profesyonel boks federasyonu çünkü yukarıda belirttiğim gibi, 50 sene amatör boksa hizmet ettim maalesef bu süre zarfında yetiştirdiğimiz sporcular, maddi yönden elime bakmakta idi. Çünkü amatör boksa gelen gençlerin hepsi fakir ailelerden gelen çocuklardı.

Bu çocuklar haklı idi.

Başka yaslanacak kimseleri olmadığı ve onlara başka kimsenin alaka göstermediği için bende devlet memuru olarak onlara maddi manevi yönden elinden geldiği kadar yardımda bulundum. Bu çocukların başka seçeneği yoktu.

Bu çocuklar şunu çok iyi biliyorlardı hocamız bizim elimizi tutarsa biz de toplumda bir statüye sahip oluruz ve geleceğimizi garantiye alırız.

Bende elimden geldiği kadar Türkiye'nin sistemine uygun bir şekilde onlara gerek dışardan eğitim gerek işe yerleştirme ve hatta üniversitelere kadar taşıdık amatör boksta bu tip yardımlar çok aşırı fedakârlık isteyen yardımlardır.

Şimdi de Türkiye’nin geleninde amatör bokstan hiç bir şey kazanmayan ve başarı sağlayan gençlerin profesyonel boks federasyonunda inşallah başarıları oranda profesyonel boks yaptırıp hayatlarını garanti altına almalarını sağlamak amacımız olacaktır. Şahsımla ilgili hiç bir beklentimiz yoktur.

Her şey yurt genelinde eskiden olduğu gibi vatanına milletine bayrağına sahip çıkacak nesillerin yetişmesine yardımcı olacağız.