Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayları’nı bizzat kendisinin tanıttığı illere Trabzon’u da eklemesi Trabzon’a verdiği önemin göstergesi olduğu düşüncesine katılmayanınız yoktur, kanaatindeyim. Ayrıca bu Trabzon için bir onurdur.

Töreni izlerken, ne yalan söyleyeyim, adaylara imrendim. Onların yerinde olmak istedim. Sanırım benim gibi düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Düşünün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sizi tanıtıyor. Bu büyük gurur ve büyük motivasyon sebebidir. İster Ak Partili ister MHP’li aday olun, fark etmez. Sonuçta Cumhur İttifakı’nın adayısınız. Salonu dolduran binlerce kişi ve televizyonları başında milyonlarca insan sizin aday olduğunuzu Cumhurbaşkanımızdan duyuyor.

11 Ocak Cuma günü Trabzon’da aday tanıtımında yaşanan bir sahne bazı insanlar tarafından tepki çekti, bazı insanlar tarafından da takdir topladı. Bence takdirle karşılanması gereken bir hareket.

Refik Kurakız Başkanı yakından tanıyorum. Kendisi her zaman asil duruşunu ve beyefendiliğini koruyan bir şahsiyet. Siyasi anlamda da prensipli bir siyasetçi. Belediye başkanlığında da başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi de Cumhur İttifakı’nın Şalpazarı adayı. Kendisine başarılar diliyorum.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Refik Kurukız’ın ismini anons ettiğinde sahneye çıktı, Cumhurbaşkanımızın elini sıktı, kulağına bir şeyler söyledi. Sonra Cumhurbaşkanımız Rabia işareti, kendisi de Bozkurt işareti yaptı. Bu zamana kadar gördüğüm en güçlü Cumhur İttifakı fotoğrafıydı. Cumhur İttifakı’nın ne kadar sağlam temellere oturtulduğunun göstergesiydi.

Refik Kurukız’ın Cumhurbaşkanımızla konuştuktan sonra Bozkurt işareti yapması son derece nazik ve asil bir harekettir. Cumhurbaşkanımız da bu asil ve nazik duruşa Rabia ile eşlik etti. Bu duruş da tüm milletimizin takdirini kazanmıştır.

Öyle tahmin ediyorum ki Rabia ile Bozkurt’u yan yana çok göreceğiz.