Kupa maçı kadrosundan 5 farklı isim ile oyuna başlayan Trabzonspor,  galibiyeti isteyen bir görüntü verdi. Orta alanda rakibe baskı kurup topu kazanma ve kazanılan toplar ile hücum geliştirme düşüncesi ,  oyunun başlangıcında sonucun belli olduğunu gösteriyordu adeta .Ancak, böyle bir motivasyon ile oyuna başlayan Trabzonspor’un motivasyonu,  Ali Turan’ın Abdülkadir’e  yaptığı hareket  sonrası   gördüğü kırmız kart ile takımını 10 kişi bırakması ile bozuldu.

Bu dakikadan sonra, temposu düşen ,oyunu rölantiye almaya çalışan bir Trabzonspor izledik.Bu tür oyun biçimine  rağmen yakalanan gol pozisyonlarının  değerlendirilememesi rakibin motivasyonunu artırdı.

Oyunun ilk 45 dakikasında topla  oynama oranları % 65 Trabzonspor, % 35 Konyaspor olduğu halde gol yapamama düşündürücüdür.

***

Hem hücum bakımından hem de savunma bakımından.

 Topa sahip olma becerisini gol ile sonuçlandıramıyorsan gol yapabilme kurgusu ve bu kurguda yer alan oyuncularda sıkıntı var.

Trabzonspor’un bu  sıkıntısını tek oyuncu ile çözüme kavuşturma çabalarının yeterli olmadığı defalarca söyledik. Yine de söylüyoruz.

Eğer 10 kişi kalan bir takımdan gol yiyorsan savunma kurgusu ve bu kurguda yer alan oyuncularında da yetersizlik var demektir.

Yusuf Yazıcı’nın oyundan alınması sonraki Fenerbahçe maçı düşünülerek yapılmışsa saygı duymak lazım ancak, oyun içi kurgulanma düşüncesinden yapılmışsa itirazım var.

2-2 ile elde edilen bir puana kazanım olarak bakılmalı. Ama bundan sonraki maçlarda bu tür şanslı kazanılan puanlar olmayabiliri. İşi şansa bırakmadan,hücum zenginliğin sağlayacak oyuncu çeşitliliğini oyun alanına sürmek lazım,

Abdülkadir  Ömür ,gol yapma konusunda egosun geliştirmeli.

Uygun pozisyonlarda topu Burak Yılmaz’a  verme baskısından kendini kurtarmalı.