Trabzon futbol camiası ve basınının güçlü isimlerinden Hayri Güner’in sosyal medya üzerine bıraktığı nottan öğrendim.  Rıza Çalımbay’ın  “ Yerel basını takip etmiyorum, okumuyorum, bakmıyorum “  içerikli sözlerini.

Güçlü bir futbol geçmişiniz olabilir,kendinizi futbol konusunda sınırsız bilgi sahibi olarak değerlendirebilirsiniz  ama bu özelliklerinize  güvenerek ,  Trabzon  insanına futbol konusunda meydan okuyamazsınız.  Çünkü meydan okuduğunuz insanların  futbol bilgisi moda değil , klasiktir. Yani şehrin kültürü ile oluşmuş  bir futbol kültürüne sahiptir  o insanlar.

 Taraftarı da,yöneticisi de, basın mensupları da hepsi  bu kültür ile  yoğrulmuş birer futbol entelektüelidirler.Yani derin bir  futbol bilgisine sahiptirler.

Sahip oldukları bilgi birikimini kent insanı adına dile getirenler de basın mensuplarıdır.  Bu nedenle Trabzon basının futbol yorumlarını , eleştirilerini okumuyorum , bakmıyorum diyerek geçiştirmek bir futbol adamı -çalıştırıcısı- olarak ,  özelikle de Trabzon’da dile getirilmesi yerinde ve uygun bir söylem değildir.

Yerel  basını takip etmemek ne demek  ?

 Anlatılmak istenen ne ?

Sayın Çalımbay ,okumadığınız ,  bak (a)madığınız  yerel basına zaman zaman da olsa siz ya da kulübün basın sorumlusu aracılığı ile  bir göz atın ve dikkate alın. Bugüne kadar bulamadığınız, bulamayacağınız size ve mesleğinize katkı sağlayacak düşünceler ile karşılaşacağınızdan eminim

Trabzon’da görev yapma - yapabilme-  şansını iyi kullanın.

Okuyun ki   sorumluluğunu üstlendiğiniz Trabzonspor’un,  kent insanı için ne demek olduğunun  farkındalığına sahip olun.

Çağın oyunu olarak tanımlanan futbolun, çağdaş bilgiler ile donatılmış oyun kurgulayıcılarına ihtiyacı vardır. Bu nedenle okumak ,eleştirileri okumak ve değerlendirmek , bilgi üretmek için önemlidir.

Sayın Çalımbay, ilk on bir tercihlerinizdeki  yerel basının eleştirilerini dikkate alın, oyuncu değişikliklerindeki yerel basının eleştirileri dikkate alın,  Rodellega’ya ve Sosa ‘ya ilk on birde yer verilme gerekçelerini samimi olarak paylaşma eleştirilerini dikkate alın,  Olcay’ın son maçlarda oynamaması gerektiği eleştirilerini dikkate alın.

Okumak, mesleğiniz ile ilgili eleştirileri ve yorumları bilmek yeni bilgi edinmedir. Her meslekte olduğu gibi özellikle de futbolda sosyal yaşamım, ekonominin, endüstrinin ilgi alanı olmaktadır. Futbol adamlarının da sadece merkezde yer alan futbol oyunu ile değil,  onun yörüngesinde yer alan her alan ile ilgilenmesi kendi niteliğin attırır.

Sayın Çalımbay, Trabzon yerel basınını yakından takip ediyorum.Yapılan eleştirileri ve yorumları dikkatle okuyorum.Ve değerlendiriyorum.Bu konuda katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum.Biçiminde söylemler,mesleğinizin gereğidir.

Futbolcular,  her hafta oyun alanına çıkarken kollarında “ Saygı ” sözcüğüne yer verilmiş formalar giyerler. Saygı futbolda önemlidir.

Rakibe saygı,kuralla saygı, gibi içerikleri kapsar.

Futbol adamı olarak yerel basına saygıyı da önemseyelim sayın hocam.

Özellikle futbol kenti olan Trabzon’da .

Saygılarla…….