Rusya eskiden olduğu gibi yine moskofluğu kendine layık bir şekilde yapmıştır. Bundan sonra da yapacaktır. Tarihten bilinmektedir ki, Ruslar hiçbir zaman dostumuz olmamıştır. Zaten dost olması da beklenmemektedir. Devletlerarası dostluk yok; çıkarlar söz konusudur. Tabi böyle ama bir kaç yıl Rusya ile ilişkilerimiz iyi gitmekte idi. Son durumda çizdim oynamıyorum demekten başka bir şey yapmamıştır. 

İki ülke arasında Soçi’de yapılan İdlib ile ilgili mutabakata göre gözlem kuleleri oluşturup beraber İdlib’e sulh getirerek orayı çatışmazlık hale getirmek olacaktı.

Ama ne yazık ki Soçi mutabakatı hiç yapılmamış bir şekilde İdlib’te bize hain saldırı düzenlemişlerdir. Maalesef, bize yapılan bu kalleş saldırıda 34 kahraman vatan evladımızı gafil avlayıp şehit ettiler. Türk milleti olarak içimiz kan ağlıyor. Belki intikamı misli bir şekilde ordumuz tarafından alınmakta, ama ne yazık ki bu vatan evlatları şehitlerimiz bir daha geri gelmeyecektir.

Bir başka devlet olan İran, perde arkasından Müslüman olmasına rağmen moskofla bir olup üzerimize gelmektedir. Ordumuzu cani gönülden destekliyoruz. Allah (c.c.) yar ve yardımcıları olsun. Bütün bunlardan sonra şimdi akıllara şöyle bir soru gelebilir, hatta kamuoyunda konuşulmaktadır. Bu duruma nasıl gelindi? Bunun üzerinde durmak bu saatten sonra hiç bir işe yaramaz. Bu savaştan,  Allah'ın izniyle galip gelebilmek için, millet olarak hangi görüşe sahip olursak olalım tek vücut haline gelmemiz şarttır. Zira ülkemizi bir gemiye benzetirsek Allah korusun bu gemi batarsa hep beraber batacağız. Bunun için bu aşamada iç çekişmeleri bir tarafa bırakarak  vatanımıza sahip çıkalım. Şair ne güzel ifade etmiştir “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan batmayacaktır.”

Sonuç olarak bu moskof ve gayri Müslüm ülkeler ve İran dahi devletlerin samimiyetine asla inanmamak gerekir. Çünkü iş ciddiye bindiği zaman bunlar bir araya hemen gelir. Allah (c.c.) ayetinde mealen şöyle buyuruyor '”Küfür tek millettir.”' Şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet kederli ailelerine ve Türk milletine sabır diler, yaralı gazilerimize de acil şifalar niyaz ederim.