Sağlıklı yaşam için beslenme ve sporun önemi çok önceden beri bilinmektedir.

Bilim adamları sağlıklı yaşamın temel ilkesini kısaca şöyle açıklamaktadırlar.(sağlıklı yaşam) bireyin beden yapısı (katılım)ve çeşitli besinlerin etkilerinin bilinmesini , yani şarta bağlanmaktadır.

Ancak, beslenme , tek başına sağlıklı yaşan için yeterli değildir.Eksersizler gereklidir.

Organizmayı zinde tutmak ve sağlıklı kılmak için spor yapma zorunlu olarak ortaya çıkmaktadır.

Fiziksel hareket yada egzersiz, sağlıkla performansla ilgili olmak üzere iki amaca yöneliktir.

Bunlar; sağlıkla alakalı  bütün vücut fonksiyonların ahenk içinde çalışmasını amaçlar.

Diğeri ise, performansla ilgili egzersizler, kasların daha hızlı, güçlü ve dengeli hareket etmesi, dolayısıyla sporla  alakalı yeteneklerin gelişmesini sağlar.Çoğu kişiler için beslenme ve sporun birinci amacı sağlığı korumak, vücudun direncini artırmak ve geliştirmektir.

Sporcular, sağlıklarını korumak ve vücutlarını geliştirmelerinin yanı sıra performanslarını maksimum düzeye çıkarmaya yönelik egzersizlere ağırlık vermek zorundadırlar.Düzenli egzersiz ve sağlıklı , dengeli  beslene bilmemiz ön koşuldur. Düzenli egzersizlerin yararları bir haylidir.Bunların bir kaç yararı ; kas  gücünün dayanıklılığı, vücudun elastikiyetini ve koordinasyonunu artırdığı gibi, kardiyovasgüller uyumunu  sağlar ve  fazla kilo almayı da önler.

Tıp otoritelerinin belirtilerine göre, bireylerin yetişkinlikte ve yaşlılıkta oluşabilecek kemik bozuklukları  ve  kronik hastalıklara, şeker (diyabet) yüksek tansiyon, kroner kalp hastalıkları ... vb. düzenli spor yapma ile günlük streslerinin azalmasına  yardımcı olur ve bireylerin kendilerine olan güveni artırdığı gibi, çevresi ile, arkadaşlarıyla uyum sağlar , ruhsal sağlıklarının daha dengeli ve düzenli hale geldiği, daha önemli  sosyalitelerinin  gelişmesini sağlar.