Türkiye'nin "kelli felli!" yorumcularının çoğundan ekranlardan yorum kirliliği yaratarak özellikle MHP'nin bittiğine dönük değerlendirmelerini izledik durduk. Kendini "kamuoyu değerlendirmecisi" olarak lanse eden bu zevatlar "milli" kavramını kendine sıfat yapan bir partiye, tahammül edilemez mimiklerle adeta saldırdılar. Tam bir "devlet" adamı imajı çizen Bahçeli'yi memleketin jencisi olarak gördüler.

Son televizyon konuşmasında "kadrolu!" altmış kadar yorumcuya adeta ders veren Dr. Devlet Bahçeli, "MHP  düşmanlarına Türk milleti ders vermiştir. Bizi, bitti, yitti diyerek yüzde dörtlerde görenler MHP'nin kilit parti olmasıyla belki de çılgına dönmüşlerdir" yorumunu yaptı.

Ben seçimle ilgili tahminlerimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 54'le ipi göğüsleyeceğini, Cumhur İttifakı'nın da aynı oranda olmasa bile buna yakın oy alacağını yazmıştım. İyi Parti ile CHP arasında Muharrem İnce aday olunca aşırı geçişkenlikler olmasının dışında tahminlerimde bir sapma yaşamadım. HDP'nin de "milli" duruştan bihaber CHP'lilerce destekleneceğini görmüştüm.

Seçimler kazasız belasız sonuçlandı. Türkiye, "dış ve iç ifrazata" rağmen bildiğini okudu. Karadenizli, Rizeli Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin gördüğü en yenilmez lider oldu. 2002'den 2023'e uzanan yolda tam 21 yıllık bir iktidar dönemi ile demokrasilerde kırılması imkansız bir rekora imza attı. Muhalefete ve İnce'ye düşen görev "Bükemediğin bileği öpeceksin" ödevidir.

Sandıklarda "şaibe" sözünü söyleyen hala birileri varsa onlar kendilerini ruhiyatçı bir "veterinere" göstersin. Islak imzalı sandık çıkış kayıtları anında partilerin temsilcilerine verliyor. Torbalar, YSK'ya iletilen sonuçlar işin sonraki ayağı. Önemli olan, tez sonuç alınmasını sağlayan müşahitlerin sandık çıktı belgelerini partilerine göndermesidir. Partiler il il toplama ve çıkarmasını YSK'dan önce yapıyor. YSK ise resmi belgeleri gece onikilere varan bir mesai ile ancak işleyebiliyor. Zaten her belgeyi herkesin görmesi de mümkün. Yalandan çamura yatıp Türkiye'nin en sağlam yaptığı işi gölgelemek bu millete ihanettir.

Türkiye yeni sistemle artık bölünme tehlikesini rafa kaldırmıştır. Yıllar içinde parti sayıları da hızla azalacaktır. Milli ve yerli olanlar bir tarafa beynelmilelci olanlar da diğer tarafa toplanacaktır.  Türkiye beş yıl içinde milli gelirini 17-18 bin dolara çıkaracak bir yol arıyordu, onu da sistem değişikliğinde buldu. Şimdi kararlar tek elden, hızla alınacak. Tedbirler de tek elden hızla önleme dönüşecektir. TBMM de bu süreçte denetleme ve yasama göreviyle temayüz edecektir. İhale takip eden vekillerden millete hizmet eden vekiller dönemine geçilmiştir. Siz siz olun, kadrolu ekran müdavimlerinin sapkın sözlerine kulak asmayın. Türkiye ne demokrasiden ne de kalkınma hedefinden taviz verir. Recep Tayyip Erdoğan bu işin kompetanıdır. Avrupanın diktatörlerini görmeden milletin adamına "diktatör" diyenler bu büyük milletten hukuk sınırları içinde tokatı yemiştir.

Şimdi PKK, FETÖ ve onun yandaşları düşünsün. Türk milleti kalemini sivriltmiş geliyor.