Bir yılı daha geride bıraktık. Öncelikle 2018 yılının başta tüm insanlığa, ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum.

Elbette şehir olarak 2018 yılı ve sonraki yıllar için şehrimizin tüm dinamiklerinden ve idarecilerinden beklentilerimiz büyük.

Şehrimizde vaat edilen yatırımların hızlandırılması için gerekli adımların atılması için başta şehrin tüm milletvekillerine, şehrin idarecilerine ve STK temsilcilerine büyük işler düşüyor.

Şehrimizin marka değerinin artırılması için Ankara’da bakanlıkların kapısının aşındırılması gerekir. Vaat edilen yatırımların sadece sözde kalmaması için şehir olarak ortak ses çıkarmak zorundayız.

Şehrimizde güzel çalışmalar yapılıyor, yapılmıyor değil. Ama bazen şehir olarak eksik kaldığımız noktalar oluyor. Evet yatırım adasının Arsin’e yapılmasının onaylanması sevindirici bir gelişme.

Şehir hastanesinin de keza öyle.

Ancak bu mega projelere Ankara’dan onay çıktı diye oturup beklemek olmaz.

Uzun yıllar beklemek istemiyorsak el birliği ile gerekli kamuoyu oluşturulmalı. Kısa zaman içerisinde adımlar atılmalı. Gerekli ödenekler alınmalı.

Bu şehrin insanları artık uzun yıllar beklemek istemiyor.

Evet dediğimiz gibi, 2018 yılı ve sonraki yıllardan şehir olarak beklentiler büyük.

Peki şehrimizin insanı neler istiyor?

Artık bu şehrin insanı sadece yollarının asfaltlanması ve betonlanmasıyla yetinmek istemiyor.

Mesela istihdama yönelik projelerin hayata geçirilmesini istiyorlar.

Sadece İŞKUR’dan medet ummak istemiyorlar. Bunun için de fabrikalar kurulmasını istiyorlar.

İnsanlar, şehir içi trafiğin rahatlatılması için gerekli kavşak düzenlemelerinin bir an önce yapılmasını istiyorlar.

Şehirde devam eden mega proje Kanuni Bulvarı’nın önündeki kamulaştırma engellerinin kaldırılarak bir an önce tamamlanmasını istiyorlar.

Adeta tozlu raflara kaldırılan Güney Çevre Yolu Projesinin yeniden gündeme taşınarak projenin hayata geçirilmesi noktasında ilk adımların atılmasını istiyorlar.

Yine şehrimizin insanları Trabzon’da otellerin sayısının artması yerine bu otellerin özellikle kış aylarında boş kalmaması için sosyal donatı alanların yapılmasını istiyorlar.

Mesela Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun hep hayalinde olan ve dile getirdiği Disneyland Projesinin hayata geçirilmesini istiyorlar.

Beşikdüzü’nde yapıldığı gibi teleferik projesinin şehir merkezinde ve diğer ilçelerde hayata geçirilmesini istiyorlar.

Keza bu iki mega proje şehrimizdeki var olan turist yoğunluğunu da daha da yukarılara taşıyacaktır.

Bu projeler hayata geçirildiğinde özellikle kış aylarında otellerimiz sinek avlamayarak doluluk oranına ulaşmış olabilir.

Bazı otellerimizde böylece kış aylarında işçi çıkarmak zorunda kalmayacak.

Yine şehrimin marka değerini artıracak olan ve yıllardır konuşulan ama bir türlü hayata geçirmek için adım atılamayan Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili ciddi adımların atılmasını istiyor bu şehrin insanları.

Artık insanlar, bu projenin de önümüzdeki yıllara ertelenmesini istemiyorlar.

Özellikle yatırım adasına büyük bir değer katacak olan Erzincan-Trabzon Demiryolu ile Samsun-Sarp Demiryolu projelerine artık bir yerden başlanılmasını istiyor.

Yine ikinci devlet üniversitesinin artık hayata geçirilmesini istiyorlar.

Havalimanı ikinci pisti çalışmalarının da başlamasını istiyor bu şehrin insanı.

Elbette bu mega devasa projeleri tek tek aynı anda hayata geçirebilmek mümkün değildir. Herkes bizler de bunun farkındayız. Ama hani güzel bir söz vardır ya ‘Başlamak bitirmenin yarısıdır’ diye.

Belli bir program dahilinde el birliğiyle bu projeleri hayata geçirmek hiç de zor değil. Bu şehrin insanı inat ettiğinde ve ortak hareket ettiğinde başaramayacağı iş yoktur.

Umarız, 2018 yılı ve sonraki yıllar şehrimizin adına olumlu adımların atıldığı yıllar olur.