SONNOKTA GÖKMEN ÖZAĞCI - Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ensar Bozali gazetemize konuştu. İşte Bozali’nin açıklamaları: “Resmi ziyaretlerimize bugün itibariyle başladık. Çalışmalar ve geri dönüşler iyi. Beklentimiz yüksek. İnşallah Trabzon’da birçok ilçede zaferle çıkacağız. Amacımız birkaç ilçeyi mutlak süreçle bu sürede milli görüş belediyeciliği ile şenlendirmek. Türkiye’de bütün il ve ilçelerde şuanda seçime giren tek parti Saadet Partisi. Hiçbir ittifakın içinde yer almadan, bahsettiğimiz bölgelerde adaylarımızla tek başımıza yarış halindeyiz. Bu durumu genel başkanımız ısrarla ifade ediyor, bizde bir kez daha ifade etmiş olalım.”

SÖZLERİ TUTTUK
“94’de Trabzon’u biz yönettik. Trabzon’a yabancı isimler değiliz. İktidarında dile getirdiği milli görüş ruhuna, yani 94 ruhuna geri dönmek bizim temsil ettiğimiz bir ruh. Bizim dönemizde benzer sıkıntılar, halkın beklentileri aynı ve borçlarla yönetilemeyen bir belediye. Yatırım manasında vaatlerini yerine getiremeyen bir belediye ile karşı karşıyaydık. O dönemde bu belediyeyi devraldık ve birçok icraatımızı yerine getirip verdiğimiz sözleri tuttuk. Dolayısıyla aynı belediyeciliği şimdi 2019’da yeniden Ortahisar’a kavuşturacağız.”


Saadet Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ensar Bozali, Genel Yayın Yönetmenimiz Gökmen Özağcı’ya konuştu.

YEŞİLİMİZ YOK
“Bizim gördüğümüz temel eksiklikler, projeler üzerinde ekiplerimiz çalışıyor. Gelecek hafta yapacağımız aday tanıtım lansmanından sonra delilli ve yazılı halde taraflarınıza ulaştıracağız. Bizde açıklayacağız. Ama gördüğümüz eksikliklerin temelinde Trabzon eksiden yeşil vaat edilen bir şehirdi. Artık yeşilimiz yok, iklimimiz değişiyor. Trabzon dar sokakları olan komşuluk kültürünün geliştiği bir şehirdi. Şimdilerde ise karşı komşumuz dışında tanıdığımız birileri yok. Mahalle kültürünü, yukarıya doğru dikine yapılan yapılarla kaybettiriyorlar. Bu birilerinin hataları. Bunları düzeltmek adına eski mahalle kültürünün yeniden hayatın merkezinde olduğu projeleri güçlendirmek, onları denemek lazım. Şunu söylemek istiyorum, tecrübe edilen tecrübe edilmiyor.”

VAATLER TEKRAR EDİYOR
“16-17 yıldır iktidar sahipleri belediye yöneticiliği yapıyor. Ama geldiğimiz noktada birçok vaat var, sürekli tekrar eden vaatler. Ve bunları diyenle bizleri sosyal ve kültürel değerlerimizden uzaklaştıran aynı kişiler. İlk seçildiğimiz dönemde Trabzon’u bir yerden bir yere alıp götürdük. Bu herkesin kabulü. Dolayısıyla 2019’da da bunun aynısı aynı ruhla devam ettireceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.”

İNSANLAR YORGUN
“Ülkede de bir ötekileştirme politikası var ve bundan da insanlar yorgun. Ben isterdim ki Ahmet Metin Genç ve Salih Akyüz abimiz karşımızda etiketler olmadan yarışabilseydi. Yerel konuşulabilseydi. Keşke bu durum böyle olmasaydı, çünkü bu genel değil yerel bir seçim. Trabzon’u konuşmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarafı olarak seçime girmemek lazım, biz Sayın Erdoğan ile yarışmıyoruz. Özellikle ifade etmek istiyorum, Sayın Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır, hatta başkanımızdır. Birçok konuya müdahili mümkündür, elbette olacaktır. Ancak bizim rakibimiz Sayın Erdoğan değildir. Bizim rakiplerimiz belediyelerdir, onları yöneten abilerimizdir. Ve projelerimizi yarıştırmalıyız.”

TEMİZ SİYASET YAPALIM
“Genel seçime bir hamle yaptık. Siyaset bazı zamanlarda stratejiler gerektirir. O dönemde bir ittifakın içerisinde olduk. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi olarak. Başka zikredilen partiler yanlış bir bilgidir. Toplumu kutuplaştırmak için söylenmiş sözlerdir. İttifak anlamında da orada bir ayrıntı var. Biz sanki CHP ve İYİ Parti ile ittifak yapmışız onların vekillerini destekliyormuşuz gibi bir algı oldu. Hatta daha ileri gidildi ve bizi HDP ile işbirliği yapar hale getirdiler. Buda ciddi bir algı. Artık zaten Türkiye’de siyaset algılar üzerinden yönetiliyor. Bırakalım bu algıları, gerçekleri konuşalım. CHP, İYİ Parti’ye laf etmiyorsunuz ama çıkıp bütün televizyonlar ve yerel basında defalarca yok dememize rağmen hala Saadet Partisi ittifak yapmış gibi dillendiriliyor. Gerek yok bunlara temiz bir siyaset yapalım. Bence 94 ruhundan korkuyorlar, asıl temas edilmesi gereken nokta bu.

DOĞRU YAPILANI ALKIŞLIYORUZ
“Doğru yapılan bütün yatırımları alkışlıyoruz. Geciktirilmiş projelerin tamamlanmasını öngörüyoruz. Mesela Çömlekçinin hızlıca tamamlanması aynı şekilde Güney Çevre yolu. Projelerinde var. O zaman tamamlansın. Trabzon’daki otopark sorununu çözeceklerdi. Çözün o zaman. Biz yapılanı alkışlıyoruz ama şöyle de bir algı var. Bizi öyle bir algıyla bir yere getiriyorlar ki Saadet Partisi, AK Parti veya CHP’nin yaptığı her şeyi eleştiren her şeye karşı duvar olan bir siyasi parti olarak görüyorlar.”

Editör: Haber Merkezi