Değerlerimize yapılan saldırılar, rant uğruna tahrip edilen doğa, eğitimden yoksun kalan çocuklar, şiddet gören kadınlar…

Ülkemizde her geçen gün artmaya devam eden, çözüm bulunamayan sorunlardan sadece bazıları.

TV’lerin haber programlarında her gün tanık olduğumuz şiddet olayları yanında, değerlerimize yapılan saldırıları da ibretle izliyoruz.

Ülkemizin kurucu değerlerine yapılan saldırılara her gün bir yenisi, eklenirken, doğa katliamlarına, Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete her gün tanık olmaktayız.

Bütün bunların temelinde sosyal, ekonomik sorunlar yanında ahlak sorunu da yatmaktadır.

Ülkeyi yönetenler başta olmak üzere hepimize görevler düşmektedir. Bu sorunları çözmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek uğraşında sorumluluk hisseden herkes elini taşın altına koymalıdır.

Son yıllarda her gün bir yenisine tanık olduğumuz, Cumhuriyetin ve Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşlarına yapılan saldırılar da bir ahlak sorunudur.

Eskiden oldukça ses getiren bu saldırılar her gün tekrarlanmakta ve sıradanlaşmaya başlamıştır.

En büyük tehlike de budur.

Siyaset ısınmaya başlıyor…

2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde aday adayları partilerine başvuru yapmaya başladı..

İktidar Partisi Ak Partide hareketli günler yaşanıyor… İktidar partisinde aday adayı olmak gelecek için bir referans olarak düşünülüyor. Bu nedenle Ak Partide aday rekoru bekleniyor.

Muhalefet Partisi CHP’de durum çok daha farklı…

Trabzon’da tek Belediyesi bulunan CHP’de bugüne kadar aday adayı olarak Düzköy, Beşikdüzü ve Ortahisar Belediyesi için başvuru yapıldı.. CHP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de başvuru yapılmadı.

AKP’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Diğer partilerden henüz ses yok.

Ancak, ayaklı gazete muhalefet partilerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ittifak arayışında olduğunu yazıyor. AKP dışındaki partilerin bir araya getirilmeleri için sessiz ve derinden çalışmalar yürütüldüğü gelen bilgiler arasında.

Bütün bunlar bir dedikodudan ibaret…  Bu dedikodunun gerçeğe dönüşme olasılığını sorarsanız oldukça zor görülüyor.

Muhalefetteki diğer partileri bir araya getirebilirsiniz belki ama, MHP ile İyi Parti’nin yan yana gelmesi biraz hayal ürünü gibi geliyor.

Hep söylenir, siyasette her an her şey olabilir.

Bekleyip göreceğiz.