Ligde iyi bir ritim yakalayan Trabzonspor, Bursaspor deplasmanında istediğini almasına aldı ama zaferin altına imza atan Abdülkadir Ömür’ün dönüşü bence galibiyet kadar değerliydi. İlk yarıda forvet ve orta alandaki hatların kopukluğu nedeniyle istenilen futbolu ortaya koyamayan Bordo-Mavililer yine de bu yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Teknik direktör Ünal Karaman’ın ikinci yarıdaki Abdülkadir Ömür hamlesi maçın bir anda seyrini değiştirdi.

Topla daha çok oynayan, sahanın her alanını kontrolü altına alan bir kimlikte mücadele etti Bordo-Mavili takım. Yani enerjisini ilk yarıda ekonomik olarak kullanan Karadeniz ekibi Bursaspor’un oyundan düşmesiyle ikinci yarıda daha fazla rakip alanda kendini hissettirmeye başladı. Abdülkadir Ömür’ün oyuna girmesiyle daha da hareketlenen Bordo- Mavililer üst üste geliştirdiği ataklarla Bursaspor kalesini kuşatma altına aldı.

Rakip kale ha düştü düşecek derken süper bücürün ayağından çıkan müthiş füze Trabzonspor’u Bursaspor karşısında öne geçirdi. Messi vari bir gole imza atan Abdülkadir’in bir de penaltı takımına kazandırması süper bücürü sahada daha da büyüttü. Başta belirttiğim gibi Trabzonspor’un Bursaspor karşısında aldığı galibiyet ne kadar değerliyse Abdülkadir Ömür’ün dönüşü de o kadar değerliydi. Çünkü Trabzonspor’un elinde elmas gibi parlayan bir oyuncunun takımı adına aldığı büyük bir sorumluluğun hakkını bu şekilde vermesi kendisi için gelecek güzel günlerin habercisi olduğunu söylemekte fayda var.

İyi bir Abdülkadir Trabzonspor için çok büyük bir silahtır. Karadeniz ekibi için çok değerli bir isim olan Abdülkadir’in de aslında böyle bir gole ihtiyacı vardı. Uzun sakatlık dönemine nedeniyle takımdan uzun bir süre uzak kalan, acımasızca eleştirilerin hedefinde olan Abdülkadir için bana göre Bursaspor karşılaşması yeniden doğuş maçı olmuştur. Kendisini bir kez daha tebrik ederken Ünal Karaman ve Uğurcan Çakır’ın da hakkını teslim etmek gerekiyor.

Karaman rakibi maç içerisinde iyi çözdü ve ona göre hamlelerini yaparak maçın gidişatına etki eden unsurlardan biri oldu. Uğurcan ise her iki yarıda kritik iki kurtarışıyla takımını ayakta tutan isimdi.

Sonuçta Trabzonspor çok önemli 3 puanı hanesine yazdırarak Devler Lig’i için umutlarını sürdürdü. Bu ligde neyin ne olacağı belli olmaz. Siz kazanmaya devam edin elbet kader yüzünüze gülecektir. Ama kazanma inancınızdan ve umut etmekten asla vazgeçmeyin.