Atmacalar tarihin en farklı galibiyet skorunu dün Bursaspor karşısında aldı: 6-0

Son iki lig maçında kalesinde toplamda 10 gol gören Bursaspor dün Rize’de de tarihi ve çok acı bir yenilgiyi tattı.

Zira ligden düşmeme savaşı veren Yeşil-Mavili Atmacalar dünkü bu maçta rakibine tam yarım düzine gol atarak Süper Lig tarihinde ki en farklı galibiyetini elde etme başarısı gösterdi.

Anımsanacağı gibi Çaykur Rizespor 15 yıl önce Beşiktaş’ı Rize’de 5-1 yenerek tarihinin en farklı galibiyeti bugün lider konumunda olan Kara kartal karşısında elde etmişti.

Yeşil-Mavililer, dün hem üç altın puan elde ederken ligin ilk yarısında ki 2-1lik yenilgini de rövanşını çok farklı almayı bildi.

Konuk ekip Bursaspor, farklı yenilgiyle 35 puanda kalarak kendini bir anda düşme potasında buldu. Yeşil-Beyazlılar önümüzde ki Pazartesi günü lig lideri Beşiktaş ile çok önemli bir maç yapacak.

1033 biletli futbolseverin izlediği dünkü maçta futbolseverler her iki yarıda birbirinden güzel tam 6 gol izlerken ev sahibi takım Çaykur Rizespor kalecisi Gökhan, ikinci yarıda tehlikeli ve %100’lük gollük pozisyonları başarıyla önledi.

İkinci yarısı yağmur altında oynanan maçta Çaykur Rizespor’un kaptanı Kweuke’nin attığı iki gol ve asistleriyle maça damgasını vuran isimlerin başında oldu.

Ligin 30. Haftasının dünkü açılış maçında her iki takımda sarı ve kırmızı kart cezalısı ile birlikte birçok isimde sakat oldukları içi takımda ki yerlerini alamadılar. Bu arada Bursa’dan çevre illerden gelen 200’e yakın aşkın Bursa taraftarı da takımlarını da farklı mağlubiyete rağmen maç boyunca coşkuyla desteklemesi dikkat çekti.

Hikmet Karaman’ın öğrencileri cumartesi günü de deplasmanda Kasımpaşa ile kader maçlarından biribne çıkacak. Zira düşme hattının üstünde yer alan Kayserispor’un Trabzon’dan ve Alanyaspor’un da Konya’dan üç puanla dönerek Rizespor ile olan puan farkını korumasını bildiler.

Öte yandan maçın hakemi Serkan Çınar ve arkadaşları başarıya yakın bir yönetim gösterdiler. Serkan Çınar ve arkadaşlarını da kutlamak gerek.