Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak hem biz vatandaşların hem de şehrin idarecilerinin asli görevi olmalıdır.

Onlara hep birlikte yardımcı olmak zorundayız.

Hani hep diyoruz ya ‘hepimiz engelli adayıyız’ diye.

Evet, hepimiz engelli adayıyız.

Yarın başımıza ne geleceği belli olmaz.

Bu yüzden empati kurarak onlara sadece sözde değil, özde yardım etmeliyiz.

Peki bizim şehrimizde engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırabilecek işler yapabiliyor muyuz? Veya yaptıklarımız yeterli mi?

Yaklaşık iki yıl önce Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, üst geçitlere engelliler için asansör yaptırmış vizyon bir projeye imza atmıştı.

Bizim Trabzon’da da üst geçitlerde engelliler için asansör yeri olmasına rağmen ne yazık ki herhangi bir adım atılamıyor. Başta Forum AVM’deki üst geçit olmak üzere şehrimizin çeşitli yerlerindeki üst geçitlerde asansör yeri yapılmış ancak boş bir şekilde duruyor.

Ne yazık ki Trabzon her işte olduğu gibi bu işte de geriden geliyor.

Madem engellilerimizin işini kolaylaştırmak istiyoruz hem üst geçitlere engelli asansörünü yapalım hem de alt geçitlere yürüyen merdivenler yapalım.

Alın size vizyon proje.

Şehrimizin ilgili kurumlarını göreve davet ediyoruz.

Engelli bireylerimizin yüzünü güldürün.

ÇÜRÜYEN AĞAÇ MI BEYİNLER Mİ?
Geçtiğimiz günlerde Rize Merkez’de Çarşı Mahallesi Atatürk  Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık iki asırlık çınar ağacı, dükkanların önünü kapattığı ve araç yolunu daralttığı iddiasıyla belediye ekiplerince kesildi.

Çok geçmeden Rize Belediyesi, Rize Orman İşletme Müdürlüğü ve Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporlarına göre ağacın üçte ikilik bölümünün çürüdüğü, ağacın devrilme ihtimalinin olduğu dolayısıyla insanların can güvenliğini tehdit ettiği açıklanmış.

Eğer ağaç hakikaten devrilme ihtimalinden ötürü kesilmişse çok fazla diyecek bir şey yok.

Fakat bir kılıf uydurulup da asırlık çınar kesilmişse bunun vebali hem o ağacın kesilmesine izin verenlerde hem de çürük raporunu hazırlayanlarıdadır.

Hepimiz biliyoruz ki bizim dinimizde ağaç yetiştirmenin önemi fazlasıyla büyük.

İslam dini, ağaç yetiştirmeye büyük önem vermiş; ağaç dikmeyi insana sevap kazandıran ve öldükten sonra amel defterinin kapanmasına engel olan bir sadaka-i cariye olarak kabul etmiştir.

Bu yüzden sebepsiz yere ağaç kesmenin, kestirmenin de günah olduğu aşikar.

İnşallah çürüyen beyinler değil de ağaçtır.

Şimdi diyeceksiniz ki ağaç kesildi olan oldu, neden bu kadar üzerinde duruluyor diye.

Sebepsiz yere ağaç kesenleri, yeşili yok edenleri en azından bundan sonrası için uyarmak istedik. Eğer vicdanları ve Allah korkuları varsa tabii…