Medeniyetler kenti olan Trabzon’da, trafik sorunu bir türlü çözüm bulmadı. Bu gidişte çözüleceği de yok gibi. Atılan nutuklar havada uçuşuyor. Yayalar veya sürücüler, trafik kurallarına uymamak için adeta yarışıyorlar. Kentin, yolcu taşıma sorunu trafik ihlallerini bir hayli artırmış gibi. tüm mahallelere çalışan minibüsler, kuralları kendileri koyuyorlar. Keyfi hareketleriyle yolcular da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sorular bile yanıtsız kalıyor. Denetim yok.

Trafik konusunda çok şeyler yazıldı. Hala yazılıyor ve vaatlerde bulunuyorlar. Her zaman savunduğumuz toplu taşımacılık şehrimizde yok gibi. Bizler de defalarca şehrimizdeki trafik konusundaki gözlemlerimizi aktarmaya çalıştık. Yetkililer her zaman olduğu gibi günlük çözümleri öncelik olarak gördü. Akılcı ve kalıcı bir çözüm üretemediler.

Güzel kentimiz, batıda yaşayan insanları dediği gibi bat çık bat çık yani tünelle yer geçiş zeminlerini birleştirerek trafik yoğunluğu bir hayli rahatlayacaktır. Bunun en güzel örneğini Eskişehir’de görüyoruz. Rant düşüncesi ön plana çıkarsa elbette şehri içinden çıkılmaz manzaralarla karşı karşıya bırakırız.

Trabzon’un başka bir sorunu da otopark sorunu. Diyelim ki Trabzon’da yaşayan vatandaşlarımız özel arabalarını kullanmasınlar. Peki, bu kente hiç mi misafir gelmeyecek? Acil çözüm bulunmalı. Şimdi Trabzon’da raylı sistem konuşuluyor. Çok iyi ama raylı sitem Beşikdüzü’nden Of’a kadar ve şehri en az iki koldan geçerek yapılmalıdır. Bir kere olsun yarınları düşünün.

Ama nerde!

Senelerce yılan hikayesine dönen bir Kanuni Bulvarı rant bulvarına dönüştü. Trabzon’da hiç mi bir teknik adam mühendis veya mimar yoktu? Bu yol şehir içi trafiğini nasıl rahatlatacak bilinmez. Trabzon kentimizin önemli sorunlarından olan park sorunudur. Neden çözülemiyor? Şehri denizden uzaklaştırılarak kazanılan yer molozda cami yapılıyorsa otoparkta yapılabilirdi. Diğer şehirlerimizde örnekleri olduğu biliyoruz. Teknik bu düşünceye yanıt vermiyorsa camiye nasıl yanıt verdi?

Bu şehrimizi yöneten tüm yetkilileri konuya ne zaman eğileceklerinin yanıtını beklemeden yaşama geçirelim. Acilen Kanuni Bulvarındaki yıkımları mümkün olduğunca ağaçlandırılmasını bekliyoruz. Trabzon halkı, artık yaşanılır bir şehir istiyor. Bunda yetkililerin sorumluğu vardır ve sorunları çözmeye mecburdurlar. Israrla bekleyeceğiz….