SONNOKTA ÖZEL HABER - 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan KTÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Atakan Aksoy, Karadeniz'de kıyıya yakın alanlardan gemilerle deniz tabanından çekilen kumun, kıyı erozyonunu tetiklediği iddiaları ile ilgili konuşarak çatlakların büyük oranda Artvin yönündeki taşıma şeridinde görüldüğünü kaydetti.

ZAMANLA AŞINMA GÖRÜLDÜ
Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Karadeniz sahil yolunda yük taşımacılığı yapılmaktadır ve ekonomiyi de bu yolla büyük katkı sağlanmaktadır. Dolayısıyla asfalt kaplamalar oldukça yüksek bir performans göstermiş ve zamanla aşınma görülmüştür. Bu genel problemin temel nedeni kıyı erozyonu değil yorulma türünde ve diğer bozulma mekanizmaları ile ilişkilidir” diye konuştu.

REHABİLİTASYON YAPILABİLİR
Aksoy ayrıca, “İlerleyen süreçte Güney Çevre Yolu’nun gündeme alınması ile sahil yolunda rehabilitasyonlar yapılabilir. Ancak burada yolun bozulmasına ilişkin ana nedeni kıyı erozyonu değil büyük ölçüde yük taşımacılığına ve gradasyona bağlı bozulma ve yorulma nedenleri oluşturmaktadır. Karadeniz sahil yolu bütün olumsuz koşullara rağmen üstün performans da sergilemiştir” dedi.

Editör: Haber Merkezi