SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - MHP Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Ayhan Sürmen, önemli açıklamalarda bulundu. Hedeflerini anlatan Sürmen, aynı zamanda kendisi hakkında çıkan eleştirilere de cevap verdi. Sürmen önce MHP’de siyasete başlamasını ardından CHP, AK Parti ve tekrar MHP’ye döndüğü sürecini anlattı. Samimi açıklamalarda bulunan Sürmen, iddialı açıklamalarda da bulundu. MHP’den Ortahisar Belediyesi’ne aday gösterilmesi halinde Sürmen, “Trabzon’da Ayhan Sürmen kimliği ile MHP’nin Ortahisar Belediyesine imza atacağına adım gibi eminim. Bu kadar kendimden eminim” dedi.

İşte Sürmen’in açıklamaları:
HİZMET ETMEK HAYALİM

İYİ Parti kurulduktan sonra MHP’ye geçiş sürecimiz var. Yuvamıza döndük. Bu şehre hizmet etmek benim çocukluğumdan beri hayalimdi. Hayatım boyunca üç prensibim vardır; namuslu ve dürüst yaşamak. Ayrıca toplumdaki fakir fukaraya yardım edebilmek.   Üçüncüsü de bu şehre hizmet edebilmekti. Şükürler olsun ilk iki tanesini gerçekleştirdim. Üçüncüsünü ise sebepler ve ayrılışlardan dolayı gerçekleştiremedik. Ama gelinen bu noktada MHP’den bu adaylık sürecini gerçekleştirmek istedim. Başvurumuzu yaptık. Sağ olsun il ve ilçe başkanımız çok iyi niyetle baktılar. Böylece yola çıktık, eğer yöneticilerimiz bizi tercih ederse inşallah kazanacağız.

HALKIN İÇİNDE OLDUM
Trabzon’da Ayhan Sürmen kimliği ile MHP’nin Ortahisar Belediyesi’ne imza atacağına adım gibi eminim. Bu kadar kendimden eminim. Aday adayları arasında bilgi birikimi, şehircilik anlayışı konusunda en iyi adaylardan biri olduğuma inanıyorum. Hep halkın içinde oldum. Halkın sevgisini kazandım. Kendimi hep toplumun en ücra köşesinde biri olarak gördüm. Dolayısıyla toplumun bana fazlasıyla sevgisi var. Bütün adaylar üzerinden kamuoyu araştırması yapılsa da sorulsa ki bu adaylardan kimi tanıyorsunuz diye açık ara yüksek oyu Ayhan Sürmen alır. Çünkü yaptığım işlerden dolayı direk halk ile bire bir temas halinde olduk. Çok fazla diyalog içerisinde olduk. Bu yüzden insanların beni tercih edeceğinden eminim.

ÜLKÜCÜ SİYASET YOK EDİLDİ
2000 yılında bütün kayıtların silinmesi üzerine partiden ayrıldım. O dönem Koray Aydın Beyin bakanlığı döneminde Trabzon’da MHP’nin ülkücü siyasetinin yok ediliş zamanıdır. Bu çok önemlidir. MHP’ye kayıtlı ülkücülerin yüzde 99’unun üyelikleri silinmiştir. Bu aşamada benim MHP ile kopuşum başladı. Bu kopuşun MHP ve kamuoyu üzerinde bir etkisi olsun istedim.  Bu yüzden o dönem Cumhuriyet Halk Partisi’ne gitme kararı aldım. Orada siyasete başladım.

BUNDAN DAHA İYİ MENFAAT…
AK Parti’de kurucu il başkanı olarak İbrahim Keskin atandı. İbrahim Bey, benimle bir toplantı yaptı ve bana kurucu merkez ilçe başkanı olmamı söyledi. Bunun için çok çaba harcadı. Ama biz tercihimizi yapmıştık. Ben İbrahim ağabeye teşekkür ettim. Çok onurlu bir siyasetçidir kendisi. Şunu da eklemek isterim insanlar hani siyasi menfaat diyorlar ya bundan daha iyi menfaat herhalde insanın önüne koyulmaz.

CHP TABANI BİZİ ÇOK SEVİYOR
Ben hiçbir zaman menfaat için siyaset yapmadım. Hak ettiğimi ise her zaman istedim. O dönem AK Parti ile olan defterimizi tamamen kapattık ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde yola devam ettik.  CHP tabanı tarafından çok sevildik. Ama hiçbir zaman tavan ile kaynaşamadık. Çünkü ben ülkücü tabandan geldiğim. Ülkücülüğümü de hiçbir zaman tavan ile tartıştırmadım. Bu konuda taviz vermedim. Eğer MHP’den aday gösterilirsem bana CHP tabanından çok fazla destek gelecektir.

ÇOK ZORUMA GİTTİ!
O zamanki milletvekilliği adaylığımda kamuoyu araştırmasında birinci çıktım. Yüzde 22.7 oy alıyorum. En yüksek oy alıyorum. Mevcut belediye başkanı Niyazi Sürmen yüzde 11.4 oy aldı. O dönem belediye başkanı seçilen Volkan Canalioğlu 8.2 alıyor. Benim o zaman ki il başkanım da 1.7 alıyor. Bu kamuoyu araştırmasında ben birinci çıkıyorum. Sonra o zaman ki ilçe başkanım bir basın açıklaması hazırlıyor; sanki ben o partinin bir üyesi değilmişim gibi. ‘Basın bize aday dayatmasın’ şeklinde bir açıklama yapıyorlar. Bu benim çok zoruma gidiyor. Bir partinin üyesi toplumda ön plana çıkıyor yalnız parti o üyeyi kabul etmiyor.  Bu tavrın ardından CHP’den ayrıldım. Uzun süre de siyaset hiç yapmadım.

SÖZ VERDİK AK PARTİ’YE GEÇTİK
2011 yılında uçakta yolculuk yaparken AK Parti İlçe Başkanı ve yardımcıları ile birlikte bir siyasi tartışmaya giriyoruz. Bana ‘AK Parti seçimde ne kadar oy alır’ diye soruluyor. Bende 30-35 oranında oy alır diyorum. Bana da AK Partili arkadaşlarım ‘Eğer yüzde 40’ın üzerinde alırsak seni AK Partili yapacağız ağabey’ diyorlar. Bende ‘eğer alırsanız söz veriyorum’ diyorum. Yani karşılıklı iddialaşıyoruz. Dolayısıyla AK Parti seçimlerde yüzde 42 alıyor. Hemen seçimin ardından gelip AK Parti rozetini takıyorlar. Bizde sözümüzü tutuyoruz. Böylece AK Parti’ye kayıt oluyoruz. Ama birileri gibi bir beklenti için hareket etmedik.

YUVAMDA ÇOK MUTLUYUM
2000’li yıllarda yuvamızdan kopmamıza sebep olan Koray Bey, İYİ Parti’ye geçtikten sonra bizde MHP’ye geri döndük. MHP benim ideallerimin partisidir. Ben şuanda yuvamdayım ve çok mutluyum. Ben MHP’ye katkı verecek olduğumu düşündüğüm için aday adayı oldum. Ama MHP der ki senden bir oy daha katkı verecek kişi var adayımız odur. Ben o zaman o adayın yanındayım. Her türlü onunla beraberim. Yalnız ben diyorum ki MHP, benimle birlikte belediyeyi kazanır. İddialı olan varsa ve benim partim de ona inanırsa ben de onların yanındayım. Mücadeleye devam edeceğim. Ben hayatta onurum için mücadele ettim. Onurumun kırıldığı yerde olmadım. Hiçbir zaman da davamı satmadım.

TRABZON HEBA EDİLDİ
Trabzon, belediyecilikte yıllarını kaybetti. Şehrin imarından tutun da her şeyini siyasete heba etti. Eğer biz göreve gelirsek imarı da dahil Trabzon’un hiçbir şeyi siyasete heba edilmeyecek. Hiç kimse haksız yere ezilmeyecek. Herkes hak ettiği değeri alacak. Biz hizmetkar olacaksak benim personelimde vatandaşımızın hizmetkarı olacak. Müdürümden en alttaki memurum, kapıdan içeriye giren vatandaşımın giydiği ayakkabıya ve elbiseye bakmayacak. Değer halkın isteğine verilecek. Şunu da eklemek isterim. Ben belediye başkanı olursam kimse beni belediyede aramasın. Akşama kadar halkın içerisinde olacağım. Akşam saat 7’den sonra belediyedeki talepleri değerlendirmek için belediyede olacağım. Eğer halkın taleplerini yerine getirmezsem halkımız bana bunların hesabını bana sorsun. Biz halkımıza hizmet için yola çıktık.

Editör: Haber Merkezi