SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Trabzon Berberler ve Kuaförler Odası’nın olağan genel kurulu dün yapıldı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve divan başkanlığını TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz’ın yaptığı kongrede 35 yıllık başkan Hayri Köksal ile ‘Bize Değişim Gerek’ sloganı ile yola çıkan Mesut Aydın’ın listeleri yarıştı. 301 oy alan Hayri Köksal oda başkanı olurken rakibi Mesut Aydın ise 161 oyda kaldı.

BAŞKAN HEYECANSIZ
Başkan adaylarından Mesut Aydın, değişim zamanının geldiğini ifade ederek, “Odamızda artık gençlerin önü açılmalıdır. 35 yıldır odamızda başkanlık görevini ifa eden Hayri Köksal abimiz ‘Bırakacağım zamana ben karar veririm’ diyor. Burada delegeler yok sayılıyor. Biz yemek düzenleyecektik üyelerin bilgisini istedik bize vermedi. 35 yıldır başkanlık yapan ve tek proje üretmeyen başkanımız heyecanını kaybetmiştir. Biz projelerimizi açıkladığımızda ortaya proje koydu. 35 yıldır üretilmeyen projeler şimdi mi üretilecek. Şimdiye kadar aklın neredeydi. Biz senin gibi 35 yıl bu koltuklarda kalmayacağız. 2 dönem yapıp gençlerin önünü açacağız. Ben makam mevki koltuk peşinde değilim. Burada üyelerimize söz veriyorum. Görev süremizin sonuna kadar mülkü odamıza ait bir bina alacağız. Şeffaf hesap verebilir bir yönetim oluşturacağız” dedi.

ESNAF ZOR DURUMDA
Mevcut başkan Hayri Köksal’da esnafların zor durumda olduğunu kaydederek, “Esnaflarımız çok zor durumda. Yüzde 70’i tek çalışıyor. Kirasını vergisini ödeyemiyor. Ben üyelerin çoğundan aidat alamıyorum. Bu aidatları ödesinler ben Mesut kardeşimin projelerinin 5 katını yaparım. Benim için bırakma zamanı geldi diyor. Ben bırakacağım zamanı iyi biliyorum. Bazı projelerimi bakanlığa sundum” diye konuştu. 

Hayri Köksal’ın listesi Hayrettin Eyüboğlu, Ahmet Varol, Zeki Sezen, Hasan Çolak, Adem Alemdağ ve Miraç Şahin’den oluşurken Mesut Aydın’ın listesinde ise, Bekir Bayram, Hakan Özdemir, Ufuk Koç, Rıza Çağlar, Şener Usta ve Ümit Sivri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi