SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - CHP Trabzon İl Örgütü’nde hareketli günler yaşanıyor. Delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından il ve ilçe kongreleri için geri sayıma geçildi. 3 Aralık’ta yapılacak olan CHP Ortahisar İlçe Örgütü kongresi için yarış kızıştı. Trabzon’da siyasetin kalesi olarak nitelendirilen merkez ilçe Ortahisar’da CHP’den iki partilinin aday olacağı iddia edildi. Mevcut Başkan Ahmet Koltuk’un adaylığı ile ilgili önümüzdeki günlerde kararını açıklayacağı öğrenildi.

AKAÇ VE HACISALİHOĞLU…
CHP’de Ortahisar’a CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç’ın ve bir dönem CHP Trabzon’da il başkan yardımcılığı yapan Ömer Hacısalihoğlu’nun aday olacağı ileri sürüldü. Akaç ve Hacısalihoğlu’nun önümüzdeki günlerde adaylıklarını resmen açıklayacakları ileri sürüldü. İddialarla ilgili açıklamalarda buluna CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç, “Arkadaşlarımızın aday olmamız hususunda bir takım talepleri var. Bunu parti içerisindeki arkadaşlarımızla bir araya gelip netleştireceğiz. Böyle bir şey olursa ekip ruhuyla hareket edeceğiz.” dedi.

HENÜZ KARAR VERMEDİM!
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk da 3 Aralık’taki kongrede aday olup olmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Henüz karar vermedim. Benim düşüncem aday olmamak yönünde ancak partimizdeki arkadaşlarımız bana yeniden aday olmam yönünde baskı yapıyorlar. Onlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Onlara saygısızlık olmaması için ben de kararımı daha henüz açıklamadım. Tekrar oturup düşüneceğiz. Önümüzdeki günlerde kararımızı resmi olarak açıklayacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi