Teröre büyük darbe
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 2 Kasım 2017 tarihinde başlayan Şırnak Bestler- Dereler operasyonunda bugüne kadar 31 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2 Kasım 2017 tarihinde başlayan Şırnak Bestler-Dereler operasyonunda bugüne kadar 31 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilenler arasında kırmızı listede olup yurt içinde bulunan tek terörist olan PKK/KCK Sözde Beşli Yürütme Konseyi Üyesi Gülbahar kod adlı Hülya Eroğlu adlı terörist de bulunmaktadır.”

AK Parti yönetiminde iki Trabzonlu
AK Parti TBMM Grubu bugün, Başbakan ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. TBMM Başkanlık Divanı'nda AK Parti'ye düşen üyelikler, beş AK Parti Grup Başkanvekilliği, on beş Grup Yönetim Kurulu, iki Denetçi ve beş Disiplin Kurulu üyeliklerinin seçimi gerçekleştirildi. AK Parti Yönetim Kuruluna iki tane Trabzonlu isim girdi. İlk isim AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora oldu. Cora geçtiğimiz dönem olduğu gibi yeniden AK Parti Grubu Yönetim Kurulu üyeliğinde kaldı. AK Parti grubundaki diğer Trabzonlu isim ise AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı oldu. Bahçekapılı TBMM Başkanvekilliği görevine getirildi.

Cora’dan CHP’ye flaş cevap
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile mahkeme tarafından para cezasına çarptırılan CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz’e destek vererek basın açıklaması düzenleyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’e cevap verdi. Cora, “Bunlar hukukun üstünlüğü, adalet, hak, hukuk, eşitlik derler ama hukuk tanımazlar. Mahkemenin verdiği karar eğer aleyhlerine ise onlara göre karar siyasi olur. Hem verilen kararın sonuçlarının ertelenmesini isteyeceksin hem de karar itiraz edip çelişkili davranacaksın. Partilileriniz ile yapacağınız başka etkinlik yok mu? Mahkeme önünde toplanıp basın açıklaması yapmalarının amacı verilen karara, adalete ve hukuka saygısızlıktır. Daha da ötesi hakimlere ve mahkemelere baskı yapmaktır. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs eylemidir. Asıl siyasi davranan bu hareketleri ile kendileridir. Sen birine çıkıp terörist diyeceksin sonra edepten ahlaktan siyasi eleştiriden bahsedeceksin. Kişinin onur ve saygınlığını bozan kişilik haklarına saldıran eylemler ceza kanunda suç olarak tarif edilmiştir. Sanık mahkemede suçunu dolaylı olarak kabul etmiştir. Bu işi siyasi şova dönüştürüyorlar. Adalet adalet diye dolaşıp adalete saygı duymayanlar aynaya baksın” dedi.

Aydın eleştirilere tepki gösterdi
Koray Aydın eleştirilere cevap verdi Trabzon Eski Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın kendisine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Aydın, yayın kuruluşlarında kendisi üzerinden İYİ Parti’ye karalama yaptıklarını söyleyerek “Hiçbir siyasal yapıda bulunmayan derecede ciddi bir çeşitliliği ve çok sesliliği daha şimdiden yakalamış olmamıza rağmen, teşkilatlanma hususunda başına buyruk hareket ettiğimi iddia eden bu cenaha uzun uzadıya bir izahat vermek vakit kaybı. Fakat vatandaşlarımızdan ve İYİ Parti'ye gönül verenlerden yalnızca bir tanesinin bile aklına en ufak bir şüphe düşmesi beni oldukça üzer. Bu sebeple, taahhüt ediyorum ki bizim önceliğimiz liyakat, görev bilinci ve hizmet etme arzusudur. Bu ve benzeri süreçler içerisinde yaşanması tabi olan kırgınlıkların kötü niyetli kimselerce malzeme edilmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Saflarımızı sık ve düzgün tutacağız. Araya fitne almayacağız. Hiç kimsenin şahsi beklentilerini milletin kurduğu Partimizin ve nihayetinde Türk milletinin menfaatlerinin önünde görmesine tahammül etmeyeceğiz. Bilin isterim ki, biz önce istişaredeki rahmete, sonra milletin iktidarına talibiz” dedi.

AK Part’nin adayı Revi
AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu’nun her hafta olağan olarak gerçekleştirdiği yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti. Haydar Revi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Karadeniz Bölge Koordinatörü Hacı Turhan, İl Koordinatörü Polat Türkmen ve Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk’te katıldı. Toplantıya katılan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Karadeniz Bölge Koordinatörü Hacı Turhan yeni dönemde Trabzon AK Parti İl Başkanı kim olacak tartışmalarına son noktayı koyarak Haydar Revi ile devam etme yönünde karar aldıklarını açıkladı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu’nun Aralık ayı sonu veya 2018’in ilk ayında yapılacağı ifade edildi.

Editör: Haber Merkezi