Trabzon’un Akçaabat ilçesi Yıldızlı mahallesinde sokaktaki yaklaşık 20’ye yakın kedi, köpek ve güvercinler, bazı kişilerin beslediği tavuklar, esrarengiz bir şekilde ölmeye başladı. Hayvanların zehirlendiğini öne süren ve duruma tepki gösteren hayvanseverler, hayvanların ölülerini gömdü. Hayvan ölümleri üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Mahallede tutanak tutan veterinerler, hayvanların ölüm nedenini araştırmaya başladı.

YAPANLAR CEZALANDIRILSIN
Hayvanların verilen zehirli gıdalarla öldürüldüğünü iddia eden hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Hayvanların bahçe ve sokaklara bırakılan ve zehirli oldukları öne sürülen et ve yemleri yiyerek öldükleri öne sürüldü. Mahallede sokak köpeklerini besleyen Hatice Dilber, çok üzgün olduğunu belirterek bunu yapanların insanlara da zarar verebileceğini öne sürdü. Dilber, “Bu kişinin bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Bütün hayvanlarımızı öldürdüler” şeklinde konuştu.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR
Sokak hayvanlarını besleyen hayvansever Aysun Kaymak da, “Sokak hayvanlarını besleme konusunda ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle site yönetimi olsun, yerel halk olsun hayvanları burada istemiyorlar. Bizleri tehdit de ediyorlar. Bu olaydan aylar önce ‘Köpekleri burada istemiyoruz. Onları buradan yok edeceğiz’ gibi ifadeler kullandılar” diyerek şikayetçi olduklarını ifade etti. Trabzon Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü Yasemin Seçkin, “Burada 1.5 yıldır yaşatmak için çabaladığım hayvanları maalesef katlettiler” diye konuştu.

İNSANLIK ZEHİRLENDİ
Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban ise hayvanların değil insanlığın zehirlendiğini belirterek, “5-6 kedi, 5-6 köpek, güvercinler, tavuklar zehirlendi. Birkaç tanesi de kurtuldu. İnsanların burada yaptığı en büyük kötülük hayvanların en büyük zaafı olan yiyecekten faydalanarak zehirlemeleri. Bu hayvana yapılan en büyük zulümdür. Şu anda burada hayvanlar öldü demiyorum. Şu anda burada insanlık öldü. O insanlık kendi kendini zehirledi. Biz burada ölen insanlığı gömeceğiz hayvanları değil” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi