SONNOKTA BERKANT PARLAK - Trabzon’un bir süredir üzerinde konuştuğu Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp yayalaştırılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin üzerinde çalıştığı projeye göre caddedeki kaldırımlar genişletilerek cadde, tek araç geçişli hâle getirilecek.

Dolmuşların depolama alanları da farklı yere alınacak. Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ise konuyla ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu.

TRAFİK SIKIŞIKLIĞI OLUR
Caddenin kapatılmasını doğru bulmadıklarını kaydeden Usta “Yeni yol alternatifleri olmadığı müddetçe oranın kapatılması şehir adına zararlıdır. Biz istatistik çalışması yaptırdık günde ortalama Sahil caddesini 11 bin civarında, Tanjant’ı da 10 bin civarında araç kullanıyor.

10 bine yakın da Maraş Caddesi’nde sirkülasyon var. Burası kapatılırsa o araçlar ya sahile ya Tanjant’a kayacak. Buralarda aşırı bir trafik sıkışıklığı olacak.” dedi.

TOPLU TAŞIMA KULLANILSIN
Usta, caddenin toplu taşımaya kapatılmasındansa özel araçlara kapatılmasının doğru olacağını belirterek “O hâlde biz de şunu teklif ediyoruz: Maraş Caddesi ve Meydan özel araçlardan arındırılsın. Buraya gelecek kişiler toplu taşıma araçlarını kullansınlar.

Biz böylesi bir ekonomik süreçte elimizi taşımızın altına koyup araçlarımızı yeniliyoruz. Vatandaşlarımız bu araçları kullansın.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi