Sonnokta gazetesinin kentin ve vatandaşın sorunlarını kamuoyuna yansıtma ilkesiyle hareket ederek gerçekleştirdiği habercilik anlayışı, toplumun geniş kesiminden takdir görüyor. Takdir görmediği kesimse soruna neden olan mecralar ve şahıslardan oluşuyor. Bu konuyu not düştükten sonra Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde yazdığımız haberin ardından bize ulaşan yeni bilgilere yer vermek istiyoruz.

Kanuni Hastanesi öyle bir kutuymuş ki biz bir açtık her şey peşi sıra döküldü! Biz de bu dökülenleri kamuoyuna yansıtacağız. Öncelikle bizim manşete taşıdığımız konu malûm, hastanedeki koltukların bürokratlara özel olarak ayrıldığı ve hastaların oturtulmadığı yönündeydi. Hastane yönetimi iddiaları reddetti ama koltuklara hastaların oturtulmadığına dair kesin bir redde gidemedi.

Çünkü bu şekilde bir talimat, yöneticiler tarafından hastanedeki güvenlik görevlisine verilmişti. Diğer gündeme getirdiğimiz konu da hastanedeki süit odaların torpilli kişilere verilmesi ve vatandaşın yararlanamamasıydı. Bu iddiamızın doğru olduğunu gazetemize ulaşan bir başka isim daha doğruladı.

Hastanede görev yapan orta düzey bir yönetici aynen şunları iletti: “Süit odaya mazlum biri başvuru yapsa bile başhekim onaylamadığı sürece süit odaya geçemez. Ama arada biri olursa anında geçebiliyorsun. Hatırı sayılır, torpilli biri başvurduğunda ona boş süit oda verilebilmesi için süit odalar genelde boş bırakılıyor.” Kanuni kutusunda dahası var, yarını bekleyin.

Editör: Haber Merkezi