Her ne kadar yönetim şampiyonluk konusuna temkinli yaklaşsa da bu konuda taraftarların içini alev sardığını söylemekten kaçınmayacağım. Çünkü şampiyonluk yarışında Trabzonspor için Galatasaray maçı kritik kir dönemeçti. Derbi maçında alınacak galibiyetin Bordo-Mavililer’e katacağı moral ve motivasyonun takımı nerelere sürükleyeceğini de tahmin etmek zor olmasa gerekti.
İşte böylesine hayati önem taşıyan maça iki takımda temkinli başladı. Öyle ki ilk yarıda takımlar birbirini tartarken tam bir taktik savaşı yaşandı. Çünkü iki takımda ilk hamleyi karşı taraftan bekledi. Böyle de olunca tatsız tuzsuz ilk yarının oynanmasına yetti.Gerek Trabzonspor’da gerekse Galatasaray’da oyunu hareketlendirecek nitelikte bir kıvılcım çakacak oyuncunun olmayışı herkesi uyku moduna soktu desek yeridir. Ama her şeye rağmen İlk yarıda Sörloth ile Trabzonsporçok önemli bir fırsattan yararlanamadı.
Aslında maçın gidişatına bakıldığında atılacak bir gol oyunun hareketlenmesine vesile olacaktı. İlk yarıda ortalıklarda görünmeyen Sosa’nın harika ortasına güzel bir kafa vuruşu ile Muslera’yı avlayan Sörloth bir anda maçın seyrini değiştirdi. Trabzonspor’un en büyük hatası ise skoru koruma güdüsüyle hareket ederek geriye yaslanması oldu.
Bunu fırsat bilen Galatasaray daha fazla Bordo-Mavililer’in kalesinde göründü. Kuru bir baskı ile Trabzonspor kalesini konuk takım bunaltmasına bunalttı ama Karadeniz ekibi farkı artıracak fırsatları da eline geçirdi.Özellikle Sörloth Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu gol yapabilseydi Galatasaray’ın fişini çekebilirdi. İşte bu pozisyon bana göre de maçın kırılma anıydı. Nwakaeme’nin pozisyonunu saymıyorum bile. Her zaman futbolun bir gerçeği vardır. Buldun mu atacaksın. 1-0’lık skor her zaman tehlike ve streslidir. Onu koruma güdüsü ile hareket
ederseniz her zaman hataya meyillisiniz demektir.İşte yapılan hatanın sonucunda Nagatomo’nun golü Akyazı’da buz gibi bir hava estirdi.
Her şeye rağmen maçın bana göre en iyileri Hüseyin Türkmen ve Campi’ydi. Nwakaeme durgundu, kayıpları oynadı. Fatih Terim Niyeryalı oyuncuyu iyi analiz etmiş olacak ki. Mariao’nun imdadına hep Donk yetişti. Her ne kadar Nwakaeme Mariao’yu geçsede karşısında Donk’u buldu. Sosa iyi niyetli mücadele etti ama bal yapmayan arı gibiydi. Mikel’inde hakkını teslim etmek gerekiyor. Orta alanı zaman zaman iyi toparladı.
Sonuçta 2 puana yandığımız bir maç oldu. Çünkü 3 puan avcumuzun içindeydi.Ama herşeye rağmen takımı kutluyorum.Kolay değil onca zorluğun ardından ayaktakalmak, savaşmak. Karaman ve öğrencileri bunu yapıyor. Bize de onları şartsız koşulsuz desteklemek düşüyor.