Ve Onur Recep Kıvrak defteri kapandı. Kiminiz iyi ki gitti, kiminiz de büyük kayıp Trabzonspor için diyorsunuzdur. Burak Yılmaz için de benzer şeyler düşünüyorsunuzdur.

Ben olaya farklı bir pencereden bakmak istiyorum. Trabzonspor’un ayrılıklarını konuşmak istiyorum sizlerle. Yaşanan sancıları düşündürmek istiyorum.

Takımdan gidenler, bunun içinde futbolcular da hocalar da var, nasıl gitti ya da nasıl gönderildi? Biraz düşünelim, gözlerimizi kapatıp anımsayalım. Yerliler, yabancılar nasıl geldiler, nasıl gittiler?

Ben gözlerimi kapattım, anımsıyorum. Gelenler omuzlarda, sevgi gösterileriyle gidenler yalnız ve sövgülerle… Ben elini sıkarak plaket vererek helalleşerek bir ayrılık yaşadığımızı hatırlamıyorum. Bilmem siz hatırlıyor musunuz?

Trabzonspor hep haklı gidenler hep haksız, öyle mi? İçlerinde haksız olanlar, ihanet edenler de vardır mutlaka. Haklı olduğumuz zamanlar da olmuştur. Bu da doğrudur. Ama emin olun haklı da olsanız haksız da olsanız kötü imaj bırakmayacak şekilde vedalaşmanız lazım.

Trabzonspor yıllardır her konuda kötü yönetiliyor. Ekonomik, sportif, toplumsal... Maalesef yönetimler hiçbir konuda başarılı bir grafik çizemedi. Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki son yönetim takımdaki bazı sorunları ortadan kaldırmaya başladı. Ekonomik, sportif... Lakin ayrılıklar yine çok kötü, yine imaj zedeleyici.

Şimdi gelelim Onur’a ve Burak’a. İkisi de Trabzonspor’un ödemeyeceği ya da Trabzonspor’un mali durumunu çok zorlayacak düzeyde bir miktara imza attı. İkisinin de takım içinde futbolcular üzerinde olumsuz etkileri var bu da doğru. Lakin Trabzonspor Türkiye’nin ve dünyanın saygın futbol kulüplerinden biri olarak bir hocayı ya da bir futbolcuyu gönderirken yöntemlerini doğru belirlemeli.

Onur ve Burak Trabzonspor tarihine damga vurmuş iki futbolcu. Gönül isterdi ki ikisi de giderken Trabzonspor sevgisini gönüllerde taşıyarak gitsin, ikisini de taraftar alkışlayarak uğurlasın, ikisine de hizmetlerinden dolayı plaket verilsin. Trabzonspor’un kaptanları takımdan böyle gönderilmemeli, Onur’e edilmeliydi.

Trabzonspor vefalı olmalı, Trabzonspor saygın olmalı. Trabzonspor büyüktür, büyük kalmalı.