Trabzonspor ve Rizespor arasındaki maç'ların atmosferi   her zaman farklı olmuştur. Trabzonspor üst sırayı yakalamak,Rizespor ise ikinci yarıya daha umutlu bakmak için puan veya puanlar almak istiyordu.Trabzonspor sakat ve cezalı oyuncuların yerlerine  Kamil Ahmet, Hosseini  ve Amiriyle oyuna başladı.Rizespor takım olarak topun arkasında kalıp kazandığı toplarla hızlı oyuncularıyla kontratak yapmak düşüncesini zaman zaman Umar Aminu  ile gerçekleştirdi.Rizesporun orta sahada pres anlayışı Yusuf ve Abdülkadir gibi kreatif oyuncuların özellikleri nedeniyle etkisiz oldu.

Temposu ,seyir zevki ve mücadelesi yüksek maç oldu.

Trabzonspor'da sistem oturmuş. Sakat ve cezalar nedeniyle ideal tertipten üç farklı oyuncuyla başlayıp, eksiklere rağmen oyundan kopmayan ve birlikte oynayan oyuncuları kutlamak gerek. Amirinin orta sahadaki mücadeleci oyunu ve enerjisi Yusuf'un futbol aklıyla birleşince seyredenler zevk aldı.

Yusuf'a ayrı parantez açmak gerek: top tekniği,oyun aklı, etkili pasları,rakibin defansının dengesini bozan sızmaları ,her iki ayağı ile şut atması ve bu özelliklerdeki oyuncularda olmayan oyunu iki yönlü oynaması Trabzonspor alt yapısı ve ülke futbolu adına gurur verici.

Trabzonsporun zirve yürüyüşü devam ediyor.Oynadığı oyunla  herkese zevk verdi.Bu özveri ,birliktelik ve inaç devam ettikçe bu takımın şampiyon olmaması için hiç bir sebep yok.