2019-2020 Cemil Usta Futbol Sezonuna Trabzonspor akıllı ve cesur transferlerle başladı. Yapılan transferlerin bonservis ücreti olarak ödenen paranın 3 milyon Euro civarında olması ve alınan oyuncu sayısının 12 olması çok çarpıcıdır. Yapılan bu transferlerin isabetli oluşu hem nokta hem de genelde ileriye dönük genç oyuncular olması transferlerin Trabzonspor’un hem bu sezon hem de ilerisi için oluşunun bir göstergesidir.

Trabzonspor aynı zamanda kadro şişkinliğinde ve bütçe fazlalığında gönderdiği oyuncularlada isabet göstererek yıllık genel oyuncu harcamalarını da aşağıya çekmiştir.

Trabzonspor’da son yıllarda görünmemiş birlik, beraberlik üst seviyeye çıkmıştır. İşte bir forma satışındaki bütünleşme bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Başkan, yönetim, teknik kadro, futbolcular, profesyonel çalışanların, taraftarlarla iç içe olmasıdır.

Trabzon kimliği çok farklıdır. Fedakarlık ister, çalışmak ister, ilişkilerin üst seviyede olması gerekir. Bazılarının konuşmaları, verdikleri sözlerin havada asılı kalmaması, hayata geçirilmesiyle bütünleşir. Eğer konuşmalar, verilen sözler yerine getirilmezse bu kişileri Trabzonlular unutmaz.

Trabzonspor bu seneki transferde, diğer kulüplere önemli bir fark ttı. Attığı her adımda bunu futbol ailesine gösterdi.

Başkan ve yönetim kurulu çok gerçekçi davranıyor. Trabzonspor için çözülmeyen bana göre tek konu öz evlatları olan Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’in transfer konularıdır.

Bu maddi sıkıntılı ortamda bana göre değeri bulunan oyuncuların gönderilmesi ve kulübün maddi açıdan hem rahatlaması hem de arkadan gelen genç oyuncuların da önlerinin açılması ve özgüvenlerinin tavan yapmasıdır.

Zaten sayın başkanın yapmış olduğu açıklamalarda arkadan gelen oyuncuların olduğu, Yusuf giderse, başka Yusuf’lar var diyor ve devam ediyor. Arkasında kardeşi Furkan var diyor. Abdülkadir gidince Ahmet veya Mehmet var diyor. Sevgili, saygılı sayın başkan doğruları söylüyor.

Son olarakta transferlerin doğru olduğu alınan oyuncuların, giden oyuncuncuların isabetli ve Yusuf ile Abdülkadir olayı da çözülürse; yönetim, teknik kadro, futbolcular ve Trabzon için olmazsa olmaz inanmış taraftar gruplarıyla birlikte yarışacağı üç kulvarda sonuna kadar gideceği görüşündeyim.

Şimdi kamplar, hazırlık maçları, takım içinde birlik, beraberlik, arkadaşlık, takımdaşlık bütünleşecektir. Trabzonspor için güzel günler yakındır diyorum.

Kazasız, belasız, sakatlıksız bir sezon diliyorum.