Trabzon’da şu bir gerçek ki tarihi değerlerimiz ve muhteşem doğamızın dışında şehrimize gelen turistlere yönelik çok fazla sunabileceğimiz bir çeşitlilik yok.

Dört mevsim boyunca şehrimize turist çekebilmek için turizm çeşitliliğini artırmamız gerekiyor.

İşte bunun için Trabzon Ticaret Sanayi Odası, kentte turizm çeşitliliğini artırmak için düğmeye bastı; ilk adımları atmak için harekete geçti.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, TTSO Meclis Üyesi Şaban Bülbül ve uzman heyet ile birlikte Avusturya ve İsviçre’de incelemelerde bulundu.

Avusturya’da Serfaus, Fiss, Ladis bölgelerinde turizm merkezlerini inceledi.

Sayın Hacısalihoğlu, yılda bu bölgeleri yaklaşık 2.3 milyon turistin ziyaret ettiğini yıllık turizm gelirinin ise 350 milyon avro olduğunu söyledi. Ayrıca Hacısalihoğlu, turizm merkezlerinin 12 ay boyunca turist çektiğini belirtirken turizm merkezlerindeki yapıların ahşaptan yapıldığını da dile getirdi.

Sayın Hacısalihoğlu’nun ve TTSO heyetinin bu turizm merkezlerini incelemelerini son derece olumlu bulurken bugüne kadar da geç kalınmış bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Şöyle ki sadece Körfez ülkelerine gidip şehrin tanıtımı yapılıyordu.

Belki yine yapılmalı ama artık Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli ülkelerinden turist çekebilmek istiyorsak Avrupa’nın ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki önemli turizm merkezlerinin incelenerek benzer yatırımların şehrimize yapılması gerekiyor.

Bu yüzden eksikliklerimizi ve şehrimizde yapılan turizm yatırımlarındaki hatalarımızı görebilmek adına bu ziyaret son derece yerinde oldu.

Dileğimiz o ki bu ziyaretin ardından şehrimizde turizm adına doğru yatırımlar yapılır ve turizm çeşitliliği artırılır.

Kentimizde turizm potansiyelinin en üst seviyeye çıkarılması için bundan sonra da turizmde çağ atlamış ülkelerin ziyaret edilmesini son derece önemsiyoruz.

Bu arada bir önerim de var. Geçtiğimiz aylarda Dubaili Armada Grubun, Araklı’nın Turup mevkiinde yapacak olduğu mega projeden vazgeçtiği iddia edilmişti.

Turup, muhteşem doğası ve manzarası ile turizme kazandırılmayı fazlasıyla hak ediyor.

TTSO heyeti, Avusturya’da Serfaus, Fiss, Ladis bölgelerini incelemişken bu bölgelerdeki turizm yatırımları Turup’un doğal görüntüsü bozulmadan yapılamaz mı? Sadece bir öneri.

Ahşap yapıların yanı sıra teleferik projesi, adrenalin ve eğlenceye yönelik turizm yatırımları yapılabilir.

Şuna inanıyorum ki başta TTSO Başkanı Hacısalihoğlu olmak üzere şehrimizin tüm dinamikleri ortak hareket ederek Turup’u bir gün turizm merkezi yapacaktır.

Şu kadarını söylemek isterim ki Dubaili yatırımcılar Turup’ta yatırım yapmaktan vazgeçse bile Turup’un turizm merkezi olması için tüm umutlar bitmiş değil.

Belki bir gün Turup’ta Serfaus, Fiss, Ladis olabilir.

İŞTE SİZE ÖRNEK BAŞKAN
Bir belediye başkanı düşünün, tüm egolarından arınmış.

Alçakgönüllülüğü ve çalışkanlığı ile tüm çalışanlarına örnek olan bir başkan.

İşlerin yürüyebilmesi için önce kendisi elini taşın altına koyan başkan.

Çevresine sadece talimatlar yağdıran değil de tıpkı bir işçi gibi işe koyularak hem kendi personeline hem de vatandaşlarına örnek olan bir başkan.

Bir başkan düşünün hem çevre dostu hem de hayvan sever…

Ayrıca ilçesine tramvay kazandırabilmek için gayret gösteren vizyon sahibi, ileri görüşlü bir başkan. İşte bu örnek başkan Sürmene Belediye Başkanı Sayın Rahmi Üstün.

Başkan Üstün, önce personeli ile birlikte sahilde çöp topladı, ardından da hayvanların susuzluğunu gidermeleri için ilçeye özel çeşme yaptırdı.

Sayın Üstün’ün yapmış olduğu bu tür çalışmalar hakikaten takdire şayan.

Başkan Üstün’e bu duyarlı çalışmalarından ötürü şahsım adına teşekkür ediyorum.