Birkaç gün önce askerlerimizin şehit olması, Van’daki çiğ felaketinde ölenler, uçak kazası şimdi de 5 askerimizin şehit olması Türk milletinin yüreğini dağlamıştır. Ölenlere Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığını dileriz. Millet olarak başımız sağ olsun. Allah’tan dileğimiz bir daha ülke olarak böyle acı felaketler yaşamamamız için dua etmekten başka bir şey yok.

Bütün bu olaylar içte cereyan ederken bir bakıyorsunuz Amerikan başkanı olan zat Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Diğer yandan Türkiye Rusya arasında Soçi de imzalanan Soçi mutabakatı antlaşmasına Rus lideri Putin verdiği sözlerin hiç birini yerine getirmiyor. Onlardan da o beklenir. Öyle ki sanki böyle bir şey hiç konuşulmamış gibi Putin pişkin davranmaktadır.

Ülke olarak biz şunu iyi bilmekteyiz ki, ülkeler arası dostluk yok, menfaat ilişkileri vardır. Fakat bizim diğer ülkelerden farklı yanımız Müslüman olmamızdır. Elbette Müslüman olmaktan da gurur duyuyoruz. Allah ne buyuruyor? Gayr-ı Müslümler için “Onlardan dost edinmeyin siz onlardan olmadıkça onlar size karşı dürüst olmazlar.”

S-400 füzeleri Rusya’dan aldığımız süreçte Putin yapmacık olarak Türkiye ile yağ bal gidiyordu.

Şimdi de bakıyorsunuz İdlib’teki stratejik durum bizim için tehlikeli olduğunu Putin bilmesine rağmen rejim ordusuna devamlı silah verdiği gibi masum halkı da sürekli bombalayarak öldürüyor. Bu bombardıman neticesinde Putin iyi bilmektedir ki oradaki halk yerlerinden olup Türkiye’ye göç edeceklerini sağlamak ve ekonomimizi bilerek baltalamaktadır. Ayrıca rejim güçlerine habire silah satmaktadır.

Bu nasıl dost olabilir?

Ülkemizdeki bu sıkıntıları millet olarak hangi görüşte olursak olalım hep beraber 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasında olduğu gibi üstesinden geleceğiz inşallah.

Ülkemizi bir gemiye benzetirsek; hepimiz aynı gemideyiz bu gemi batarsa hep beraber batacağız onun için millet olarak birlik berberliğimizi asla kaybetmemeliyiz. Ülke için görüşler elbette farklı olacaktır, moda mod ülke olarak aynı düşünmemiz mümkün değil, şu mantalite ile hareket etmemiz gerekir vatan söz konusu olunca diğer her şey teferruattır.

***

Şehitlerimize gani gani rahmet, kederli ailelerine sabır dilerim.