Bir tarafta alt yapısından yetişip A milli takıma kadar yükselerek şampiyonluklar kazandığım Trabzonspor, diğer tarafta 2002-2003 yılında şampiyon yaptığım Konyaspor’un mücadelesine Bordo-Mavili takım, coşkulu, istekli ve arzulu başlayarak, oyunu rakip kaleye yıktı.

Aykut hoca Trabzonspor’un en etkili ofans yönü Pereira ve Abdülkadir’e önlem alıp oradan gelecek hücum aksiyonlarını kesmek istedi. Trabzonspor baskılı oyununa karşın gol pozisyonu üretemedi. Trabzonspor hücuma çıkarken kaptırdığı topla Konyaspor çok net gol pozisyonuna girdi.

Trabzonspor’da Rodallega hücumda yalnız kaldı. Oyuncular ofansa gerekli desteği sağlayamadı. Yusuf daha çok sağ tarafı kullanıp Abdülkadir, Pereira varyasyonlar yaparken rakip sol tarafını iyi kapattı. Abdülkadir de doğal olarak gerçek performansını yakaladığı boş alanları bulamadı ve ilk yarıda rakip kalede fazla etkili olamayan bir Trabzonspor izledik. Topun oyunda kalması, pas varyasyonları Trabzonspor’un lehineydi ama gol pozisyonu yoktu.

İkinci yarıya daha arzulu, istekli ve hareketli başlayan Trabzonspor, rakip kalede goller bulmak için yine sağ tarafı kullandı. Ama sıkışan oyun maalesef gol pozisyonları getirmedi. Ünal hocanın harika dokunuşuyla Yusuf-Ekuban değişikliği, hem Abdülkadir Ömür’e hem de Pereira’ya sağ tarafta geniş alan bulmalarını sağladı. Bununla birlikte Rodallega- Ekuban rakip alanda ağırlığını hissettirerek gelecek golün sinyalini verdiler.

Abdülkadir’in bireysel yeteneğiyle kazanılan ve VAR kararıyla penaltıdan gelen golle Trabzonspor’un kendine olan güveni son derece arttı. Bordo-Mavili takım seyircisine yine Abdülkadir’in sağ taraftan bireysel yeteneğiyle getirip ortaladığı topu Ekuban tamamlayınca ikinci golü buldu. Trabzonspor, Onazi ile üçüncü golü bularak çok haklı bir galibiyet kazandı.

Teknik heyeti kutlamak lazım. Neden mi? Bir takımın kulübesine baktığınız zaman o takımın birlikteliğini, takım ruhunu, kulübedeki oyuncuların hareketleriyle anlarsınız. Teknik heyet Trabzonspor’da öyle bir aile ortamı yaratmış ki kulübedeki coşku takım birlikteliğinin sahaya yansımasının en basit örneğidir.

Trabzonspor’un yakaladığı bu başarılı ivme, bir hafta sonra İstanbul‘ da oynanacak Beşiktaş maçından alınacak iyi bir sonuçla hedefini gösterecektir. Bu hedef de şampiyonluktur.