Kış ayları geldiğinde şehrimizde doğalgaz tartışmaları alır başını gider.

Vatandaşlar, çalışmaların çok yavaş olduğunu, şehrin merkezindeki bazı mahallelere doğalgazın ulaşmadığını söyleyerek yetkililere sitem ederler.

Şehrin yetkilileri ise vatandaşa kabahat bularak “Biz çalışmaları yapıyoruz, yalnız vatandaş mahallesine doğalgaz ulaşmasına rağmen abone olmuyor” diyerek topu vatandaşa atar.

Anlayacağınız tabiri caizse ‘Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal’ misali.

İşte Trabzon’un durumu tam da bu misal.

Vatandaşı dinliyorsun, vatandaş haklı, yetkilileri dinliyorsun yetkililer haklı.

Ama ortada bir gerçek var ki şehrimiz doğalgaza kavuşma noktasında çok geç kaldı.

Düşük gelirli vatandaşlarımız diyor ki “Doğalgaza abone olmak çok para. Ben nasıl abone olabilirim. Gelir seviyem belli nasıl geçineceğim” diyor.

Vatandaş bu serzenişinde çok da haksız sayılmaz; vatandaşlarımızın birçoğu ya orta ya da düşük gelirli.

Bu manada abone olamayan vatandaşları eleştirmek çok doğru bir yaklaşım olmaz.

Burada devreye doğalgaz firmaları girmeli.

Orta ve düşük gelirli vatandaşların doğalgaza abone olmalarını sağlayabilmek için fiyatları biraz daha makul seviyelere çekebilirler. Hiç de bir şey kaybetmezler.

Şehrimizin idarecileri ise çalışmaları daha da hızlandırmalı. Doğalgaz firmaları zarar edecek bahanesiyle çalışmaları ağırdan almak çok da hoş olmuyor.

Mahallesine doğalgaz ulaşan vatandaş geç de olsa muhakkak doğalgaza abone olacaktır.

Merkez ilçe Ortahisar’da doğalgaz çalışmalarının yarısından fazlası tamamlandı. Birçok mahalleye doğalgaz ulaştı; yalnız gazın hala ulaşmadığı mahalleler var.

Bu konuda mahalle muhtarları serzenişlerini sıkça dile getiriyorlar.

İnşallah merkez ilçede tüm mahallelerde en kısa sürede çalışmalar tamamlanır da astım hastaları da vatandaş da rahatlar. Şehrin üzerine kara bulutlar gibi çöken kömür dumanından kurtulurlar.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da şehrimizin 6 ilçesine de doğalgaz müjdesini vermişti.

Akçaabat, Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene ve Hayrat’a gazın en kısa sürede ulaşacağını söylemişti.

Bakan Albayrak’ın müjdesinin ardından bu ilçelerde çalışmalar başlatıldı. Trabzonlular, şehrin evladı Sayın Albayrak’a güveniyor. Onun talimatı ile en kısa sürede tüm ilçelerde çalışmaların tamamlanmasını bekliyor.

Bazı ilçelerdeki noktalarda doğalgazın aktif halde olacağı söyleniyor. Bunlardan bir tanesi de Araklı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, konuyla ilgili olarak doğalgazın 2017 yılının sonunda bazı noktalarına ulaşacağını, 2018 yılında ise ilçe merkezinde tamamen aktif hale geleceğini söyledi.

Vatandaşın beklentisi de bu yönde. Lakin verilen bu tarih umarız uzamaz.

Bu arada doğalgaz konusuyla ilgili olarak bir konuya daha değinmek isterim.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Maçka’da mitingde bir vatandaşla doğalgazı konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Size bir müjdem daha var’ dediğinde vatandaş da ‘Doğalgaz mı’ diye sormuştu.

Sayın Erdoğan da ‘Doğalgaz daha gelmediyse vay bizim halimize’ diyerek çalışmaların hızlandırılması için damadı Bakan Albayrak’a talimatı vereceğini vurgulamıştı.

Maçka’da ilçesine doğalgaz bekleyen vatandaşımıza diyecek bir sözüm yok ama şehrin idarecilerinedir sözüm. Ülkenin bu kadar sorunu varken, dış düşmanlar, ülkemizi kuşatmaya çalışırken Sayın Erdoğan, tek tek yerellerdeki sorunlarla mı ilgilenecek?

Demem o ki bu şehrin yerel yöneticileri, STK temsilcileri var. Trabzon’a tam manasıyla doğalgaz ulaşmadıysa bu şehrimizin yöneticilerinin eksikliğidir.