Fenerbahçe galibiyetiyle tüm sporseverlere derinden mesaj veren Trabzonspor, Türkiye kupası çeyrek finalinin ilk ayağında Erzurumspor’u konuk etti. Bu kez Hüseyin hoca Denizli maçındaki zikzaklı kadro yerine daha yerli yerinde mantığa uygun bir kadro ile maça başladı.

İlk 45 dakikada topla oynama oranında Erzurumspor önde görülse de Trabzonspor usta ayaklarıyla devreyi 3-0 önde kapattı.

Bu maçın diğer bir özelliği de görev alan fazla forma şansı bulamayan oyuncuların ortaya koyduğu performanstır. İleriye bakıldığında da daha çok oynanacak maçların yanında bir de kupa maçlarını eklersek Erzurumspor maçı onlar için güzel bir deneyim olmuştur. Sistemin içinde kalmaları açısından da önemli bir deneyim olmuştur.

Erzurumspor elinden geldiği kadar birinci ve ikinci bölgede iyi şeyler yapmasına rağmen üçüncü bölgede Trabzonspor kalesinde yüzde yüzlük gol pozisyonu üretip Trabzonspor’a zor anlar yaşatamadılar. Aslında Trabzonspor’da beklentilerin yakınında bir maç oynamadı.

Trabzonspor erken goller bulunca haliyle iki takım da oyunun ritmini arttıracak girişimde bulunmadı. Yani maçın gidişatı skorer ayaklara kalınca ortaya al gülüm ver gülüm niteliğinde çıktı. Bir de Trabzonspor 5-0’ı yakalayınca haliyle oyunu kendi lehine forse ederek bence yarı final biletini erkenden cebine koydu.

İki takımın da taraftarını kutluyorum. Centilmenlik bu olsa gerek.