Kemalpaşa resmen ilçe oldu. Tez elden Kaymakamı atanıp göreve başlaması gerekiyor. Büyük ihtmalle bayramdan sonra beklenen adımlar atılıp önce geçici bir Kaymakamlık binası temin edilecek, ardından başta Kaymakam olmak üzere gerekli personellerin tayinleri hayatiyet kazanacak.

Açıkça ifade etmek gerekirse Kemalpaşa'nın ilçe olması çok geciken bir karardı. Çünkü hem hem nüfus itibariyle hem de gelişmişlik seviyesiyle Türkiye'de belki de 100 ilçeden evvel bu hakka sahip olması icap ederdi.

Önceki hükümetlerin sallaması, bu hükümetin de gecikmesi nihayete ermiş, hakkı olan hak sahibine verilmiştir. Daha geriye dönük değerlendirmeler yapmanın da bir manası kalmamıştır. Şimdi geleceğe dönük vizyonlar çizerek fikir serdetmek gerekir.

Bu itibarla öncelikle Kaymakamlığın ihdası, sonrasında hızlı bir şekilde bir ilçede bulunması elzem diğer kurumların ihyası için adımların atılması beklenmektedir.

Kemalpaşa, günlük olarak kendi nüfusu kadar bir nüfusu alışveriş için misafir etmektedir. Günlük cironun 30 bin nüfuslu ilçelerden geri olmadığı ekonmiden anlayan kişilerce dillendirildiği de malumumuzdur.

Bakınız bir AVM'nin yeni bu ilçede öteden beri var olması zannediyorum ki söylediklerimizi delillendirmeye yeter.

Markalaşmış bazı ticarı kuruluşların daha ilçe olmadan burada mekanlarını faal hale getirmesi tesadüf olmasa gerek. Şimdi reklam olmasın diye ismini ziketmeyeceğim ama ağırlıklı gıda satan bir mekanın günlük cirosu sahil boyuncaki benzerlerini ikiye katlayacak düzeydeymiş. Mekanda oluşan kuyruk her şeyi izah etmeye yetiyor zaten.

Kemalpaşa’nın kendi nüfusu 10 bine yakın, bir de günlük olarak Gürcistan'dan gelip öte beri alıp dönen bir canlı 10 bin nüfus daha buna eklenince oluşan sirkülasyonu tahmin etmek zor olmasa gerek.

Kemalpaşa'nın bu canlı duruşu, bir de ilçe olmasının burayı tetiklemesiyle, şahane bir cazibe arz eden yaşam alanı olmasının önünü iyice açmıştır.

Burada enaniyete kapılarak Kemalpaşa'nın ilçe olmasında emeği geçenleri de yadsımamak gerekir. Bazen siyasi bağnazlık yaparak bu önemli gelişmeye burun kıvıranlar da oluyor. Olsun, genlerinde tepkisellik barındıran bu güzel ilçe artık kabuğunu kırdı.

Bir de Borçka'nın başta Güreşen Köyü olmak üzere birkaç pare köyünü de Kemalpaşa kendine bağlayabilirse hem hinterlandını genişletmiş olur, hem de vizyonunu büyütmüş olur. Bu konuda da bazı adımların atılacağını biliyoruz. Tabii bunun gerçekleşmesi için Cefuka yolunun asvalt olması, kışın da çalışacak bir olanağa kavuşturulması gerekiyor.

Hatta Cefuka altan tünelle geçilirse ki bu mümkün, o zaman Kemalpaşa her yönüyle Artvin'in en büyük ilçesi olma yolunda dev bir adım atmış olur.

Bahsedilen tünel vücut bulursa 4 km uzunluğunda olup Kemalpaşa-Güreşen(Beğlivan) arasını 10 km'nin altına indirecektedir.

Bunlar da hakikat olursa Kemalpaşa gerçekten Artvin'in en büyük, en gözde ilçesi olur. Yeter ki adımlar doğru atılsın!