Süper Lig’de sezonun ikinci maçında Malatyaspor’u konuk eden Trabzonspor, oyuna sahanın her blogunda pas hatalarıyla başladı. Bu durum haliyle daha dirençli görünen konuk ekibi hataya zorlayacakken, Malatyaspor Bordo-Mavililer’i hataya zorlar bir halde daha çok kalemize geldi.

Her geçen dakika oyunda kontrolü elinde tutan Yeni Malatyaspor iken Bordo-Mavililer ilk 20 dakika içerisinde yerli yerinde organize bir atakla rakip kaleye inemedi. Orta alanı da kontrollü bir şekilde elinde tutamayınca kalemizde baskı gören takımdık. Bu sırada oyun devam ederken Ekuban’a yapılan pozisyon penaltıyı hatırlatsa da hakem kesin hükümle VAR’a dahi gerek görmedi.

İlk yarıda hızlı çıkışlarla oyunun ritmini de arttıramayarak rakip kale önünde pek de fazla görülmedik. Pas yüzdelerine bakıldığında ve de ikili mücadelede Malatya daha etkili olunca sahada zorlanan bir Trabzonspor vardı. “

44.dakikada Abdülkadir Ömür’le hayat öpücüğü bulduk” diyerek 1-0 öne geçince ilk yarı kötü oynadığımız maçta büyük bir avantaj yakaladık. İkinci yarıda herkes tarafından beklenen tek olgu Trabzonspor’un hızlı ve de seri oyuncularının rüyadan uyanıp oyuna sunacakları katkı son derece önem taşırken konuk takımın da yediği gole cevap verebileceğini düşüncesi içerisinde ikinci yarı başladığından itibaren sahada daha iyi organize olan bir Trabzonspor gördük.

Hakikaten Malatyaspor maçı her yönüyle Trabzonspor için bu zamanda çok önemli bir maçtı. Her ne kadar da bu maçta sahanın her tarafını kasıp kavuran Fırtına olamasak da Malatya’yı yenmesini bildik. İlerisi için de lehimize işleyen zamanı kazandık.

Pereira 2-0’ı yakaladıktan sonra karamsarlığımızı Fenerbahçe maçına bıraktık derken kalemizde golü gördük. Zorlanmasına zorlandık ama galip gelmesini bildik. Dünkü maçın yarınlardaki Trabzonspor’un ivmesine ivme katacağını ileriki maçlarda hep beraber göreceğiz. Önemli olan kazanmaktı. Bazı maçlar iyi oynamadan da kazanıyor lakin Trabzonspor Malatya karşısında mücadele ederek maçı kazanmıştır. Zira zaman bizim için çok önemlidir. Tebrikler Trabzonspor tebrikler arkadaşlar.