dondurma artık kaymak değil:

eskiden 70li yıllarda uzunsokağın ortasında şimdilerde sanırım istanbul kır pidesi satılan yerde simit pastahanesi vardı
yaz mevsiminde genelde burada dondurma kaymaklı ve acıbadem kurabiyesi satılırdı
eti petit beurre dikdörtgen tırtıllı biskivülerden dondurma külahları yapılırdı
işin ustası bisküvileri suya batırıp çıkartır tost makinasına koyup biraz daha fazla genişlesin diye tavaya yayardı
sonrasında usta yarım dakka içinde tavadan alır buharı üzerinde tüten bisküvilerden dondurma külahları hazır olurdu ve mis gibi de kokardı
her top dondurmanın çileklisi vişnelisi limonlusu çikolatalısı sütlüsü doğalın doğalıydı ve ben biraz ekşimsi tat versin diyerek vişneli ve çikolatalı olanları seçerdim
külahı da dibine kadar yerdim

1.dip not:

çocuklar dondurma tatlı ve meyvelerin tadını unuttu haberiniz var mı?!

2.dip not:

geçmişi anıyor özlem duyuyorsak hâlâ geçmemiştir