TFF 1. Lig’inin yeni ekibi Çaykur Rizespor dün gece konuk ettiği Ege ekibi Manisaspor’dan 3 golü 4 puanla almayı başardı. Yeşil-Mavililer dün geceki karşılaşmanın ilk yarısını 3-1 önde tamamlarken 90 dakika sonunda da sahadan 4-1’lik farklı bir skorla ayrılarak sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Hikmet Karaman ve öğrencileri dünkü farklı galibiyet yeni Başkan Hasan Kemal Yardımcı’ya armağan ederek sezonun ilk hediyesini vermiş oldu.

Konuk ekip geçen sezon son haftalarda kaldığı bu ligde, bu sezonda da iyi başlangıç yapamayarak Rize’den puansız ayrılmuış oldu.

2756 biletli futbolseverin izlediği bu karşılaşmada kulübe 15 bin TL gibi bir kastkısı olduğunu da belirtmek isterim.

Bu arada karşılaşmanın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu ve arkadaşları skora olumsuz etki yapmasa da tecrübelerine karşın dün geceki maça adeta deneyimsiz bir hakem kimliğinde tamamlamaları gözden kaçmadı. Oysaki Öğretmenoğlu 1 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselen isim olmuştu.

Öte yandan Çaykur Di-Di stadında oynanan dün geceki maçta Yeşil-Mavili taraftarların komşu Trabzonspor aleyhine sık sık olumsuz tezahürat yapmaları da hem tepkilere hem de üzüntüye neden oldu. İki kentin arasındaki gerginliğin bir süre daha devam edecek gibi görülüyor.

Ayrıca karşılaşma öncesinde oynanan Paf takım mücadelelerinde ise Rizespor Manisaspor’a 3-1 yenildi