Sancılı bir haftadan sonra Batman Petrol’ü konuk eden Yomraspor bu maça kaptanından mahrum çıkarken haftalardır sakat olan Bilal’in takıma dönmesi artı etkisi yarattı. Saha zemininden de kaynaklanan pas hatalarının çok fazla olduğu pozisyonsuz bir ilk yarı izledik. Yomraspor top hakimiyetini elinde bulundurduysa da özellikle hücumda etkisini gösteremedi. Hücum yönünün aksine savunmada rakibine açık vermeyen Mor-Beyazlı takımda ekstra işler yapacak bir isim gerekiyordu.

Bunu fark eden Raşit hoca ikinci yarıya Barış Memiş değişikliğiyle başladı. Öyle doğru bir hamleydi ki maçın seyri bir anda değişti. Yeteneklerinden hiç bir şey kaybetmemiş olan Barış Memiş attığı paslar, yaptığı ortalar ve oyuncu eksitme özellikleriyle Yomraspor’un eksik yönünü tamamlamış oldu. Frikik atışında topun başına geçen Barış’ın şutunda top direkte patlarken bu pozisyon takımı da ateşledi. 56. dakikada beklenen gol Sinan ile geldi, gelmesine de yan hakem tereddütte kaldı. Barış’ın kullandığı korner vuruşunda savunma oyuncusu Sinan net golünü orta hakem gol verdiyse de yarı alanın ortasına kadar gelen yan hakem golü bir dakika sonra iptal etti. Bayrak dahi kaldırmayan hakem arkadaşımız 3.Lig’de VAR sistemi olmadığını unutmuş olacak ki orta hakemin verdiği golü uzun bir süre düşündükten sonra iptal etti. Hakem arkadaşımızın golü neden iptal ettiğini kendisi ve orta hakem harici kimse öğrenemedi.

Geçersiz golün etkisinde kalan Yomraspor bir anda savunmada yaşadığı demoralize ile 1-0 mağlup duruma düştü. Aklı iptal edilen golde kalan Yomraspor’u kalecisi Furkan ayağa kaldırdı. 74. dakikada penaltı atışını çıkaran Furkan becerisi bir kez daha gözler önüne serdi. 79’da Barış sahneye çıktı. İlk kullandığı frikikte direğe takılan Barış bu kez topu ağlarla buluşturdu. Golün hemen ardından bu kez korner vuruşunda topun başına geçen Barış arka direğe yaptığı şok ortanın sonucunda ikinci gol geldi. Kalan sürede skorun verdiği avantaj ve baskıyla savunmaya yaslanan Yomraspor’da bu kez yine sahe Furkan’a kaldı. Maçın uzatma dakikalarında üstü üste 3 net gol fırsatında rakibine gol izni vermeyen Furkan takımını zafere götüren isimlerden olurken tribünlerden de büyük alkış aldı.

Kalitelerini gözler önüne seren Barış ve Furkan’ın yaptıkları Yomraspor’a önemli üç puan kazandırdı. Hakem kaosunu da önlemiş oldu.