Diyanet İşleri Başkanlığının ne yapmaya çalıştığı belirsiz. Millî birlik ve beraberliği sağlaması gereken bir kurum olarak ifade edilse de Diyanet bu keyfiyetin çok uzağındadır. Ne dinî anlamda toplumun sosyal sorunlarına bir çare olabilmektedirler ne dinî yapılanmalarla mücadele edebilme kabiliyetini taşıyabilmektedirler!

Hâl böyle olunca…

Diyanet adeta millî birliği değil, millî tefrikayı gerçekleştirmektedir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünde zaferin komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa’yı anmamak hangi aklın ürünüdür?

Biz söyleyelim…

Atatürk’e düşmanlık eden, Atatürk’ün fikirlerini kendine tehlike gören, Atatürk’ün düşüncelerinin işlediği bir toplumda örümceklerini yayamayacak Fetullahçıların aklının ürünüdür. Yıllarca Türklerin arasına nifak sokarak yarattığı kargaşanın arasında sinsice büyüyen bu yapının pisliklerinden herhâlde kimse ders almamışa benziyor!

***

Bir de Diyanet’in ilimizdeki temsilcisi Trabzon Müftülüğü var. Burası da İncirlik Camisine 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle asılan Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafına takmış! Cami cemaatinin iddiası bu yönde…

Cami eşrafını dinledik, Trabzon Müftülüğünü de dinleyelim istedik ancak hakkıyla anamadıkları Zafer Bayramı’nı vesile bilip resmî tatilden faydalandıklarından Müftülük hâliyle kapalıydı! Daha sonra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ı cep telefonundan aradık. Ulaşamadık.

Diyanet’in hutbedeki tavrı nedeniyle Müftülüğün de bu tavırda olacağına yüksek ihtimal veriyoruz ancak yine de biz onları dinlemek isteriz. Gazetemizde yanıtlarına da yer vermek isteriz.

Saygılarımla…