17-23 Aralık 2018 tarihleri arasında Balıkesir'de yapılacak olan 2018 yılının son faaliyeti, büyükler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası’na yurt genelinde 250 boksörün katılacağı tahmin edilmektedir.

Büyükler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında derece yapan, 1.2.3. ve ileriye dönük ümit vadeden sporcular, yurt içinde yapılacak olan milli takım kamplarına alınıp, burada belli bir süre eğitimden geçerek, uluslararası faaliyetler olan, Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek takımı oluşacaktır.

Türkiye şampiyonu olan herhangi bir sıkletteki sporcu, banko milli takıma seçilecek diye bir şey söz konusu değil, zira öyle sıkletler var ki, Türkiye şampiyonasında birinci olmalarına rağmen, ciddi bir rakiple karşılaşmadan birinci olduğu için milli takımda yer alması olanaksızdır. Çünkü, yurt dışına çıkışında böyle sporcular seyahat etmekten başka bir varlık gösteremeyecektir. Onun için milli takımları oluştururken ince eleyip sık dokumak gerekir.

Bir başka önemli hususta, milli takımın başına antrenörlük yapacak kişilerin boks adına, bilgi adına ve bilimsellik adına liyakatleri göz önüne alınmalıdır. Şimdiye kadar yapılagelen, liyakat aramaksızın, senin adamın, benim adamım deyip seçtiğin kişiler önemine binaen bir daha vurgulamak gerekirse onların hiçbir psikoloji, pedagoji, sosyolojik bilimsellikten yoksun çalıştırıcı kadrosunu oluşturursanız şimdiye kadar olduğu gibi, uluslararası maçlarda ülke olarak yerlere sürünürüz.

Spor, ülkeler arası çok büyük reklam ve tanıtım aracıdır. Öyle derece yapamayan kalabalık bir sporcu ile katılırsanız uluslararası maçlara, sporcularınız birincilik kürsüsüne çıkıp, istiklal Marşımızı, şanlı bayrağımızı göndere çektirmedikten sonra dünya devletlerinin asla ilgisini çekemezsiniz. Yani ülke reklamını yapamazsınız, bu durum ekonomik olarak ülkemize pahalıya mal olunur.

Milli takımlar oluşurken gerek sporcu bazında, gerek antrenör bazında seçim yapıldığında görevi işi bilene verilmeli, öyle ahbap çavuş ilişkileriyle görev verildiğinde ülkeye ihanet yapılır.

Son bir kaç sene içinde yapılan uygulamalara bakınız, boks federasyonu yetkilileri, kendi geleceklerini, boks federasyonu seçimlerinde illerden oy alabilmek için yukarıda da belirttiğim gibi hiçi bir kriteri göz önüne almadan milli takımlar oluşmaktadır. Böyle olunca da boks milli takımı olarak sırtımız yerden kalkmamaktadır.

Allah(c.c.) ne buyuruyor? ''Emaneti ehline veriniz'' Böyle olunca da başarı beraberinde gelir.