En son Trabzon Belediyesi eski Başkanı Orhan Karakullukçu döneminde alt yapı ya bu kadar önem verildi. Öyle diyorlar.

Ben 20 yıldır gazetecilik mesleğinin içinde olmama rağmen o dönemlere yetişemedim, göremedim. O günden bugüne alt yapı çalışmaları ikinci ve üçüncü sıra da yer aldı.

Ta ki şuanda ki Trabzon büyükşehir belediye başkanı Murat Zorluoğlu dönemine kadar.

Sadece Ortahisar’ın su, kanalizasyon ve altyapı işlerinin tamamlanması 4 yıl sürecek.

Ne kadar çok iş bırakılmış Zorluoğlu’na.

Alt yapı riskli iştir.

Yolları kazacaksınız, kimi zaman vatandaşın evinin önünü, kimi zaman işyerinin önünü kazacaksınız. Yürüyüş yollarını ve ya araç yollarını tahrip edeceksiniz. Zahmetli iştir.

Hem belediye için hem vatandaş için.

Siyaseten riskleri vardır.

Vatandaş tepki gösterebilir. Bir sonra ki seçimde oy vermeyebilir. Önemli bir risk alan ve duruş gösteren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şehre hizmet etmek adına tüm bu riskleri göze almış.

Trabzonlular sağlıklı su içsin, şiddetli yağışlarda taşkınlar olmasın, yağmur suyu ile kanalizasyon suyu aynı borudan akmasın diyerek şehir için büyük bir mücadeleye girişti.

Bu mücadelede Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu bile kendisine şehir adına teşekkür ederek Murat Zorluoğlu’nun Trabzon adına bir şans olduğunu söyledi.

Önümüzde ki yerel seçimlerde sıkıntı yaşayacağını bile bile ben belki önümüzde ki dönem Trabzon’da belediye başkanı olmayabilirim ama bu şehirde yaşayanlar hep burada kalacak.

Onlara hizmet etmek benim asli görevimdir anlayışını benimsemiş bir isim Murat Zorluoğlu.

Kendisine bir Trabzonlu olarak teşekkür ediyoruz, giriştiği bu zorlu mücadelede de başarılar diliyoruz.