İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon ve Gümüşhane'nin ardından gittiği Bayburt'ta, yoğun ilgiyle karşılandı. İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle, esnaf ziyaretlerini ve kent meydanında düzenlenmesi planlanan değerlendirme konuşmasını, Bayburtluların arasında yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Bayburt ziyaretinde yoğun ilgi gösterildi. Yaşanan yoğun ilgi nedeniyle, esnaf ziyaretlerini gerçekleştiremeyen İmamoğlu, kent meydanında düzenlenmesi planlanan değerlendirme konuşmasını, etrafını çeviren Bayburtluların arasında yaptı.

Esnaf ziyaretlerini sürdüren İmamoğlu, vatandaşın kendisine uzattığı kitabı imzaladı. İmamoğlu daha sonra konaklamak üzere Baksı Müzesi'ne gitti.

ayburt'a yoğun bir ilgiyle karşılanan İmamoğlu, geceyi Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan tarafından Bayburt'a bağlı Bayraktar Köyü'nde kurulan, “2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödül”ü sahibi Baksı Müzesi'ne ait konaklama alanında geçirdi.

Koçan çifti tarafından ağırlanan İmamoğlu, sabah saatlerinde de bozkırın ortasına kurulmuş bir “sanat vahası” konumundaki Baksı Müzesi'ni gezdi. Koçan çifti, İmamoğlu ile birlikte CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, Turan Aydoğan ve Ahmet Kaya'ya müze ve içindeki sanat eserleri ile ilgili bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi