Başta İstanbul‘dan olmak üzere yüzlerce gurbetçi hem Kurban Bayramı hem de fındık hasadı için bölgeye geldi. On binlerce fındık işçisi de bahçelere girmeye başladı. Bütün bunlar korona virüsün hızla yayılacağı endişesi oluşturuyor. Ordu Tabipler Odası Başkanı Ali Coşkun, Kurban Bayramı ve fındık işçileri için alınacak Kovid 19 tedbirlerine toplumun her kesimini sıkı sıkıya uyması gerektiğini belirtti.

DAHA UZAK MESAFE
Coşkun, “İlimizde ve ilçelerimizde bayramlaşma, Kovid 19 tedbirleri devamında her zamankinden daha uzak mesafede olmalı, bireyler arasındaki yaklaşık 1,5-2 metrelik mesafe ve maske uygulaması, aile bireyleri arasında bile sürdürülebilmelidir. Akraba, eş ve dost arasındaki bayramlaşma da aynı şekilde olmalıdır. El ve yüzün sabunla yıkanma sayısı ise artırılmalıdır” dedi.

TEMAS OLMAMALI
Mevsimlik Tarım İşçilerinin çevrede yaşayanlarla sosyal temaslarının kesilmesinin bulaşın yayılmaması için çok önemli olduğunu ifade eden Coşkun, “Mevsimlik tarım işçilerinin çevrede yaşayanlar ile, yerel halkın da göç gelen işçilerle sosyal teması olmamalıdır. Elzem olan alışverişler hastalık kontrolleri yapılmış, enfeksiyon belirtileri olmayan bir işçi temsilcisi tarafından ilgili dükkanlardan yapılmalıdır. MTİ yaşadığı bölgede de sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalıdırlar. Yeteri sayıda maske işveren veya aracı ustabaşıları tarafından sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi