Trabzon ile Gümüşhane sınırlarında bulunan Kadırga yaylasıyla ilgili yaşanan polemikler kamuoyunun önemli konuları arasında yer alıyor. Tabzon'un Maçka ilçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan'ın Gümüşhane'nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga yaylasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından “#kadırga Trabzon'undur” yazılı mesaj yazması Gümüşhanelileri rahatsız etti. Sosyal medyadan tepki gösteren Gümüşhaneliler, Trabzon kamuoyuna 'Kadırga Gümüşhanenindir' mesajları gönderdi. 

Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi Belediye Başkanı Yakup Turgut, yaylanın sınırlarının tescillendiğini belirterek “Başkan Koçhan’a sesleniyoruz: Oradan elini ayağını çeksin” dedi. İçişleri Bakanlığı Merkez Valileri ve diğer kurumlardan gelen heyetin Kadırga yaylasında incelemelerde bulunduğunu kaydeden Turgut, “MAKS (Mekansal Adres Kayıt Sistemi) çalışmaya başladığı zaman bizim bölgemizde çalışmaya başladı. Kadırga’daki bütün yapıların kapı numaralarını bize verdi. Daha sonra fark ettik ki bir kısmını sistemde Maçka’ya vermişler. Onlarla görüşüp dosya hazırlayarak Ankara’ya gittim. Kararnamenin sayısalı lazım dedikleri için heyetin geleceğini söylediler. İlçemizde başka bir sınır tespiti için bölgede bulunan Merkez Valileri Kadırga’ya gelerek inceleme yaptılar. Tespit sırasında gelen heyetteki teknik görevlilere ve Valilerimize eski kayıtları ve belgeleri verdik. Dün yapılan çalışma ile 1981 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan kararname aynen sayısallaştırıldı. Maçka Belediye Başkanı orada algı operasyonu yapıyor, Kadırga bizimdir.” dedi.

Gümüşhanenin Kürtün Beleiye Başkanı Evren Özdemir de, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, "Kadırga Yaylası, Gümüşhane'mizin en önemli güzergahlarından bir tanesi ve yıllardır kültürel birlikteliğimize şahitlik eden yerimizdir" ifadelerini kullandı.

KESKİN'DEN BİRLİK MESAJI

Gümüşhanelilerin tepkisi, Trabzon kamuoyunda rahatsızlığa neden oldu. Çok sayıda Trabzonlu, Gümüşhanelilerin Kadırga yaylasıyla ilgili çıkışını eleştirirken Ortahisar Belediyesi Basın Danışmanı Yusuf Keskin yaşanan polemiğe sessiz kalamadı. Sosyal medyasından mesaj yayınlayan Keskin, "Hepimiz aynı derenin balığıyız. Aynı dertlerle dertlenir, aynı mutluluklara seviniriz. Ha Trabzon ha Gümüşhane ha Giresun ne fark eder. Hepimiz birbirimizin adamıyız. Birbirimizin aynasıyız. İçimizden bazılarının işi gücü işgüzarlık. birbirimizi sevmek yerine Bizi birbirimizden uzaklaştırmak ister.Bu diller hoş değil, fesat düşüncelere fırsat vermeyelim. Kardeşliğimiz taçlansın. Her daim su gibi berrak olsun. 100 yıldır o yaylalarda hep bir ve beraber yaşıyoruz. Ha senin ha benim, hepsi Türkiye Cumhuriyetimizin" sözleriyle birlik mesajı verdi. 

Editör: Haber Merkezi