Öz Finans İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Alper Özağcı Sonnokta gazetesine samimi açıklamalarda bulundu. Öz Finans İş Sendikası’nın 2013 yılında 153 kurucu üyesi ile faaliyetlerine başladığını dile getiren Özağcı, “Öncelikle Halk Bankası ve Ziraat Bankası’nda örgütlendik ve 2015 yılında ilk toplu iş sözleşmemizi imzaladık. 4 dönemden beri toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. 2021 yılında da toplu iş sözleşmemizi aynı kurumlar ile gerçekleştirdik. Ayrıca yeni yetkili sendikası olduğumuz Ziraat Katılım Bankası ile de ilk dönem sözleşmemizi imzaladığımız gibi BDDK, SPK ve Kamu Gözetimi Kurumu ile de Toplu İş Sözleşmesi süreci devam etmektedir.” dedi.

2020 yılı Aralık ayı itibari ile Trabzon Şube başkanlığını açarak çalışmalara başladıklarını dile getiren Alper Özağcı, “Trabzon Öz Finans İş Sendikası Başkanlığı, Artvin’den Ordu’ya hatta Gümüşhane’ye kadar Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası şubelerinde çalışan üyelerimizle ilgileniyoruz. Bu bölgede 144 civarı banka şubemiz, 1800 civarı da personel üyemiz mevcut” dedi.

Öz Finans İş Sendikası’nın amacının üyelerin özlük hakları ve bireysel sorunlarını dile getirerek, giderilmesini sağlamak olduğunu söyleyen Özağcı şunları kaydetti: “Üyelerimiz özlük hakları ve bireysel sorunlarla alakalı bize ulaşırlar, sendika olarakta onlara yardımcı oluruz. Eğer bir noktada tıkanırsak konuyu Genel merkezimize bildiririz. Genel merkezimizin ilgili kanalları üyelerimizin sorunlarını çözüme kavuşturma noktasında elinden geleni yapar. Sağ Olsunlar Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası yöneticilerimiz bize her zaman yardımcı oluyorlar. İyi bir iletişim içerisinde oluyoruz.”

GENEL BAŞKANIMIZ BİZİM İÇİN BİR ŞANS
Üyelerinin sadece sıkıntılarında değil, özel günlerinde de yanında olmak istediklerini vurgulayan Özağcı,“Kapımız herkese açık. İstedikleri an, istedikleri zaman bize ulaşabilirler. Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu, daha önce Bankacılık alanında Uzmanlık ve İdarecilik yapmış olduğu için sorunlara ve çözüm noktalarına hakim, iletişime çok açık bir insan. Sürekli iletişim halindeyiz. Tek bir üyemizin küçük bir sorunu bile olsa direk ona iletebiliyoruz. Kendisi de sağolsun konunun üzerine itinayla düşüyor. Genel başkan yardımcılarımızda üyelerimiz için aynı hassasiyeti gösteriyor” dedi.

ONLAR BiZiM ELiMiZ AYAĞIMIZ
Sürekli olarak şubeleri ziyaret ettiklerini dile getiren Alper Özağcı, “Şube müdürlerimizi personelin durumu hakkında bilgilendiriyoruz. Müdür ve üyelerimizden geri dönüş alıyoruz. Sahadan topladığımız bilgileri genel merkezimize iletiyoruz. Ayrıca 6 ilde 25 temsilcimiz bulunmakta. Temsilcilerimizin üzerinde çok önemli bir sorumluluk var. Bir kere temsilcilerimiz burada şubelerimizin eli ayağı konumundadır. İller genelinde bu temsilcilerimiz vasıtasıyla ara ara toplanıp genel olarak ‘sorunlar nedir, ne gibi çözümler üretilebiliriz? diye toplantılar yaparız” dedi.

SAMiMiYET, SEVGi PAYLAŞIM BiZi GÜÇLÜ KILIYOR
“Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’ndaki üyelerimiz için sendikamız aile sıcaklığını hissedebileceği ikinci evidir”
diyen Alper Özağcı, “Bizi biz yapan en önemli özellik ortak duyguları birlikte yaşamamızdır. Sendikamızı güçlü kılan en önemli özellik ise samimiyet, sevgi ve paylaşımdır. Sendika olarak biz bunları içimizde barındırıyoruz. Hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeden o sıcaklığı üyelerimize verebiliyoruz” diye konuştu.

HEPSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ
Özağcı son olarak Trabzon’un çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, “Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu ve Trabzon Ortahisar İlçe Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek hem Sendikamız hakkında bilgi verdik, hemde Genel Başkanımız Ahmet Eroğlu’nun selamlarını ilettik. Oldukça sıcak ortamda geçen ziyaretlerimizde bizlere yakın ilgi gösterdikleri için her birine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi