Pandemi sürecinde hastalığa karşı güçlü bağışıklık sistemi oluşturulması için yapılan önerilerde yerli ürün fındık dururken, ithal ürün olan badem ile cevizin öne çıkarılmasına tepki gösterildi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Başkanı Edip Sevinç, bağışıklık sisteminin güçlü olmasının Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir kazanım sağladığını hatırlatarak; “Hal böyle olunca içinde bulunduğumuz pandemi döneminde insanlar bağışıklık sistemini güçlendirici gıda, vitamin vs gibi maddelerin tüketimini artırmakta ve bu şekilde virüsten korunmaya çalışmaktadırlar” dedi.

HİÇBİR EKSİĞİ YOK
Edip Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada fındığın bu açıdan çok önemli bir gıda maddesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Ancak, son zamanlarda bu konuda uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar ve basın kuruluşlarınca yapılan haberlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için tavsiye edilen gıdalardan bahsedilirken, kuruyemişlerden sadece ithal ürünler olan badem ve cevize yer verilmektedir. İçerdiği vitaminler ve bağışıklık artırıcı özellikler açısından bu ürünlerden hiçbir eksiği olmayan, hatta fazlası bulunan yerli ve milli ürünümüz fındık, maalesef popüler tıp camiası tarafından görmezden gelinmektedir.”
 

Editör: Haber Merkezi