Biz de yapılan ve yapılacak olan zamları sizler için derledik…

DOĞALGAZA YÜZDE 35, SON 1 YILDA YÜZDE 93 ZAM
Doğalgaza bir dev zam daha geldi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre; elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğalgazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğalgazın satış fiyatına yüzde 35 zam yapıldı. Son 1 yılda ise doğalgaza yüzde 93 zam yapıldı.

ŞEKERE YÜZDE 30 ZAM
Türkiye Şeker Fabrikaları (TÜRKŞEKER), şekere yüzde 30 zam yaptı. Böylece TÜRKŞEKER’de şekerin kilogram fiyatı 5,96 liradan 7,80 liraya yükselmiş oldu. İmalatçı firmalara şeker arzına yeniden başlandığını bildiren TÜRKŞEKER, “Bu çerçevede 50 kilogramlık şekerin çuval fiyatı ise KDV dahil 550 TL olarak güncellenmiştir” açıklaması yaptı.

EKMEĞE YÜZDE 20 ZAM GELDİ
Trabzon'da ekmeğe zam geldi. 2.5 lira olan ekmek 3 lira oldu. Ekim 2021'de 250 gram olan ekmeğin gramajı ise Aralık 2021'de 210 grama düşürülmüştü.

ELEKTRİĞE YÜZDE 20 ZAM
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan kararına göre, sanayide kullanılan elektriğe bugünden itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık yüzde 20 zam geldi.

ÇAYA ZAM BEKLENİYOR
Şekere ekimden bu yana yüzde 33.5 zam geldi. Ticaret Bakanlığı şeker fabrikalarına yönelik rekabet soruşturması başlattı. Kaynaklar, çaya da zammın yolda olduğunu söyledi.

KIRMIZI ETE YÜZDE 30 BEKLENİYOR
Çiftliklerdeki besi hayvanı stokunun azaldığını belirten sektör temsilcileri, mayıs ayı sonuna kadar kırmızı ete en az yüzde 30 zam geleceğini söyledi

KAHVEDE DE PANİK BAŞLAYABİLİR UYARISI
Son 1 yılda yüzde 76 artan kahve fiyatlarının, savaşın gübre fiyatlarını körüklemesi nedeniyle bu yıl artmaya devam edeceği belirtiliyor. Özellikle yılın üçüncü çeyreğinde kahve piyasalarında panik başlayabileceği uyarısı yapılıyor.

SIFIR OTOMOBİLE ZAM, İKİNCİ ELE KDV ZAMMI
Sıfır otomobillere zam geldi, ikinci el araçlara ise 'KDV' zammı geliyor

MEYVE SEBZEDE BÜYÜK ZAM BEKLENİYOR
Gübre, tohum ve nakliye başta olmak üzere günden güne katlanan maliyet artışları nedeniyle sebze ve meyveye büyük zam geliyor.

Derleme: 61saat

Editör: Haber Merkezi