Trabzonspor, bu sezon Süper Ligde ki ilk iç saha maçında Sivasspor karşısında 2- 0 ‘ı yakaladıktan sonra maçın son anlarına çoğunluk çok rahat girecek diye düşünürken bir anda maçın son anlarını stres altında oynamak zorunda kaldı.

Maçı stat da çıplak göz ile seyrettiğimde özellikle takım hücumda veya defansta iken diğer oyuncuların boş alanlarda ne yaptığını özellikle izledim. Bu anlamda en başta Marek Hamsik olmak üzere Bakasetas ve de Nwakeme’yi topsuz oyunda da beğendim. Bu oyunculara diğer Trabzonsporlu oyuncularda eklenirse Trabzonspor büyük yol alır.

Geçtiğimiz hafta içi Malatyaspor deplasmanından rahat bir galibiyet ile dönen Trabzonspor için Sivasspor karşılaşması lige ikide iki galibiyet ile girme ve de takımın galibiyet alışkanlığını edinmesi anlamında çok önemli idi. Ayrıca futbolcuların takım olma ve de özgüvenlerini kazanması açısından da önem arz etmekte idi.

Haftalardır yazdığımız üzere Trabzonspor hücum anlamında etkili futbolunu devam ettiriyor. Hücum hattı her ne kadar Sivas mücadelesinde geçtiğimiz haftalara göre biraz daha etkisiz gözükse de bu etkisizlikte Sivaspor’un da derli toplu ve de ne yaptığını bilen bir takım olarak Trabzon’ a geldiğini unutmayalım.

Trabzonspor da defans uyumsuzluğu ve hataları ise haftalardır aynen devam ediyor. Roma deplasmanı öncesi defans toparlanırsa Roma’da tur neden gelmesin...