İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte 45 işçi yaralandı. 

İzmir’in Kınık ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, madende yaşanan göçükte, "18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı, 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerini kullandı. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "İzmir Kınık'taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 22 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı." açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA: 45 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, madende yaşanan göçükte, "18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesi'nde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi