SONNOKTA RÖPORTAJ - AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora gazetemize açıklamalarda bulundu. Erken seçimin gündemlerinde olmadığını ifade eden Cora şunları dile getirdi; “Hiç bir şekilde gündemimizde erken seçim yok. Bu tür iddialar muhalefetin kendi tabanına ‘dayanın’ mesajı olarak iç motivasyonları olarak değerlendiriyorum.”

ANAYASADA KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILABİLİR
“Bizim anayasayı değiştirecek sayısal bir çoğunluğumuz yok. Şayet toplumsal bir mutabakat ortamı sağlanırsa milletin huzurunda kapsamlı bir çalışma yapılabilir. Daha kucaklayıcı daha açık şeffaf ve anlaşılır bir metin ortaya çıkabilir. Bir ülke de sivil irade tarafından anayasa tartışmalarının yapılması demokrasi çıtasının yüksekliği ile ilgili bir durumdur. Bu hangi şartlar altında olursa olsun ne zaman gündeme getirilirse getirilsin hakların geliştirilmesi yetkilerin belirginleştirilmesi açısından önemli bir durumdur.”

Cora, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

AŞIRI KALABALIĞA TEPKi KAÇINILMAZ
“Tüm siyasi partilerin kongreleri koronavirüs sürecinde gerçekleşti. Onların kongrelerinde de yoğunluk ve kural dışılık vardı. Tabi AK Parti’nin kongresi beklentilerin üzerinde kalabalık olunca fatura tek bir tarafa kesilmeye çalışılıyor. Nevruz kutlamaları da kalabalıktı, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili protesto eylemleri de kalabalıktı. Bunları görmezden geliyorlar. Biz kongrelerde birçok tedbiri aldık, test yaptırarak, HES kodu ile katılım sağlandı. Sıkı tedbirlerimiz nedeniyle bir o kadar kişi de kongremize gelemedi. Şahsen beni onlarca kişi aradı, kongreye gelmek istedi. Hiç kimse bile bile kendi sağlığını tehlikeye atmaz. Ben şahsen gelmeyin pandemi sürecidir TV’den takip edin dedim. Bunu dememize rağmen kendi imkanları ile büyük kongreye gelenler oldu. Tabi aşırı kalabalık olunca süreçten tedirgin olanların tepki göstermesi de kaçınılmaz.”

EN ÖNEMLİ HEDEFİM SÖZLERİMİZİ TUTMAK
“Benim en önemli hedefim, bana layık görülen milletvekili görevimi hakkıyla yapmaktır. Bize tevdi edilen bu vekaleti hakkı ile temsil etmek vakti geldiğinde de hayırlısı ile teslim etmektir. En önemli hedefimiz milletimize verdiğimiz sözleri tutmaktır. Bu doğrultuda verilen imkanı değerlendirip çalışıyoruz. Milletvekilliğini bu manada severek yapıyoruz.”

GEMiYi LiMANA YANAŞTIRMAYI BiLDi
“Bakanımız Berat Albayrak’ı yakınen tanıyoruz. Mücadelesine şahidiz. Enerji bakanlığında olduğu gibi Maliye Bakanlığı’nda da yerli ve milli adımlar attı. Dünya’da ticaret savaşlarının yaşandığı bir dönemde ülkemize karşı da her türlü spekülatif, manipülatif kur saldırılarının olduğu, siyasi ambargoların, ekonomik kıskaçların yaşandığı ve son olarak küresel salgınla kısıtlamaların olduğu bir dönemde büyük bir mücadele ortaya koydu. Zaman zaman yalnız da kaldı. Ama gemiyi limana yanaştırmasını bilmiştir. Arabayı yuvarlamamıştır. Rakamlar ortadadır. Onun mücadelesini anlayamayanlar, her gün çekiştirenler, arkadan konuşanlar bugün onu daha iyi anlıyor, fotoğrafın büyüğünü daha iyi okuyor"

HERKESİN HAYALİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
“Herkesin hayal ettiği ancak şuan hiçbir şekilde dillendirmediğimiz bir proje üzerinde çalışmalarımız var. Önemli bir aşama kat ettik. Bu yıl inşallah ihale sürecini hemşerilerimize duyuracağız. Yine çok dillendirilmeyen Kültür ve Kongre Merkezi ile Bilim Merkezi projemize ilişkin attığımız adımlar sonuç verdi. Merkezi hükümet ve yerel işbirliği ile kısa sürede başlayıp tamamlayacağız.”

Editör: Haber Merkezi